Hem > Fax > Sända ett fax > Skicka samma fax till fler än en mottagare (gruppsändning)

Skicka samma fax till fler än en mottagare (gruppsändning)

Relaterade modeller:MFC‑J1300DW
Använd gruppsändningsfunktionen för att samtidigt sända samma fax till flera faxnummer.
  • Denna funktion är endast tillgänglig för svartvita faxmeddelanden.
  • Nummer i adressboken måste lagras i maskinminnet innan de kan användas i en gruppsändning.
  • Även gruppnummer måste sparas i maskinminnet innan de kan användas i en gruppsändning. Gruppnummer kan inkludera flera nummer från adressboken för enkel uppringning.

Grupper, nummer i adressboken och upp till 50 manuellt slagna nummer kan ingå i samma gruppsändning.

Om du inte använde adressboksnummer för grupper kan du gruppsända faxmeddelanden till upp till 250 olika nummer.

1. Ladda ditt dokument.
  2. Tryck på image[Fax].
    image
    Om [Förhandsg. fax] är inställt på [], trycker du på image[Fax]>[Skickar fax].
  3. Tryck på [Alternativ]>[Gruppsändning].
  4. Tryck på [Lägg till nr.].
    Du kan lägga till nummer till gruppsändningen på följande sätt:
    • Tryck på [Lägg till nr.] och skriv in ett faxnummer via sifferknapparna. Tryck på [OK]
    • Tryck på [Lägg till från adressbok]. Tryck på image eller image för att visa de nummer som du vill lägga till i gruppsändningen. Markera kryssrutorna för de nummer som du vill lägga till.

Tryck på [OK] när du är klar.

• Tryck på [Sök i adressbok]. Skriv den första bokstaven i namnet och tryck på [OK]. Tryck på namnet och tryck sedan på det nummer som du vill lägga till.
    Upprepa detta steg för att mata in ytterligare faxnummer.
  5. Tryck på [OK] när du är klar.
  6. Tryck på [Fax start].
  7. Gör något av följande:
    • Om du använder dokumentmataren börjar maskinen att skanna och sända dokumentet.
    • Om du använder kopieringsglaset börjar maskinen att skanna första sidan.

När [Nästa sida?] visas på pekskärmen gör du något av följande:

• Tryck på [Nej] när du är klar med att skanna sidor. Maskinen börjar sända dokumentet.
      • Tryck på [Ja] för att skanna ytterligare en sida. Lägg nästa sida på kopieringsglaset och tryck sedan på [OK]. Maskinen börjar skanna sidan.

Upprepa det här steget för varje sida.