Skapa en CSR (Certificate Signing Request)

En CSR (Certificate Signing Request) är en förfrågan som skickas till en CA för att autentisera kreditiven i certifikatet.

Vi rekommenderar att du installerar rotcertifikatet från CA på din dator innan du skapar CSR-begäran.

1. Starta webbläsaren.
  2. Ange ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress).
    Exempel:

https://192.168.1.2

image
    • Om du använder DNS (Domain Name System) eller har aktiverat ett NetBIOS-namn kan du ange ett annat namn som ”SharedPrinter” i stället för IP-adressen.

• Exempel:

https://SharedPrinter

Om du aktiverar ett NetBIOS-namn kan du även använda nodnamnet.

• Exempel:

https://brnxxxxxxxxxxxx

NetBIOS-namnet anges i nätverkskonfigurationsrapporten.

• För Mac öppnar du webbaserad hantering genom att klicka på maskinikonen på skärmen Status Monitor.
  3. Om maskinen ber om ett lösenord skriver du in det och klickar sedan på image.
  4. Klicka på fliken Network (Nätverk).
  5. Klicka på fliken Security (Säkerhet).
  6. Klicka på menyn Certificate (Certifikat) i vänster navigationsfält.
  7. Klicka på Create CSR (Skapa CSR).
  8. Ange ett Common Name (Nätverksnamn (Common Name)) (obligatoriskt) och lägg till annan information om din Organization (Organisation) (valfritt).
    image
    • Din företagsinformation krävs för att en CA ska kunna bekräfta din identitet och attestera den för världen.
    • Längden på Common Name (Nätverksnamn (Common Name)) måste vara mindre än 64 bytes. Ange ett ID som t.ex. en IP-adress, ett nodnamn eller domännamn som ska användas för åtkomst till skrivaren med SSL/TSL-kommunikation. Nodnamnet visas som standard. Common Name (Nätverksnamn (Common Name)) krävs.
    • Ett varningsmeddelande visas om du anger ett annat namn i webbadressfältet än det Common Name som användes för certifikatet.
    • Längden på Organization (Organisation), Organization Unit (Organisationsenhet), City/Locality (Ort) och State/Province (Stat/provins) måste vara mindre än 64 bytes.
    • Country/Region (Land/region) ska vara en två tecken lång landskod enligt ISO 3166.
    • Om du konfigurerar certifikatförlängningen X.509v3 markerar du kryssrutan Configure extended partition (Konfigurera utökad partition) och väljer sedan Auto (Register IPv4) (Auto (registrera IPv4)) eller Manual (Manuell).
  9. Välj inställningen i listrutan Public Key Algorithm (Algoritm för offentlig nyckel). Standardinställningen är RSA(2048bit) (RSA (2048 bit)).
  10. Välj inställningen i listrutan Digest Algorithm (Sammandragsalgoritm). Standardinställningen är SHA256.
  11. Klicka på Submit (Skicka).
    CSR visas på skärmen. Spara CSR som en fil eller kopiera och klistra in den i ett CSR-formulär online som erbjuds av din CA.
  12. Klicka på Spara.
  13. Klicka på image intill Sparaoch ange sedan den plats där du vill spara filen.
image
  • Följ den CA-policy som gäller för att skicka en CSR till din CA.
  • Om du använder Enterprise root CA för Windows Server 2008/2012/2012 R2/2016 rekommenderar vi att du använder webbservern som certifikatmall när du skapar klientcertifikatet för säker hantering. Om du skapar ett klientcertifikat för en IEEE 802.1x-miljö med EAP-TLS-autentisering, rekommenderar vi att du använder Användare som certifikatmall. För mer detaljerad information, gå till modellens Vanliga frågor & felsökning-sida på Brother support webbsida på support.brother.com för mer information. Sök efter ”SSL”.