Beskär en skannad bild med ControlCenter4 hemläge (Windows)

Med beskärningsverktyget i verktygsfältet bildredigering kan du ta bort oönskade områden från din skannade bild. Använd verktygen Zooma in och Zooma ut för att visa den bilden som ska beskäras.

Verktygsfältet Bildredigering

Verktygsfältet Bildredigering
  1. Starta om
    Avbryter alla redigeringar som gjorts för vald bild. Den redigerade bilden återgår till ursprungligt utseende.
  2. Anpassa till fönster
    Visar den skannade bilden så att hela bilden passar i fönstret.
  3. Zooma in
    Zoomar in den skannade bilden.
  4. Zooma ut
    Zoomar ut den skannade bilden.
  5. Beskär och redigera
    Tar bort bildens yttre delar. Klicka på knappen Beskär och redigera, ändra sedan ramen till det område du vill behålla efter beskärning.
  6. Sidräknare

Indikerar sidnumret på den skannade sidan som visas i bildvisaren. Om du vill visa en annan sida väljer du önskat sidnummer från rullgardinsmenyn med sidnummer.

image
Om du har skannat flera bilder kan du se nästa eller föregående skannade bild genom att klicka på vänster eller höger pilknapp i förhandsgranskningsfönstret.
  1. Skanna ett dokument.
  2. Klicka på image (Beskär och redigera) för att redigera den skannade bilden.
    Fönstret Beskär och redigera - ControlCenter4 öppnas.
    image
    1. Förstorar den skannade bilden så att hela bilden passar i fönstret.
    2. Zoomar in bilden.
    3. Zoomar ut bilden.
    4. Roterar bilden moturs 90 grader.
    5. Roterar bilden medurs 90 grader.
    6. Klicka och dra i ramen för att justera området som ska beskäras.
  3. Klicka på OK.
    Den redigerade bilden visas i bildvisningsprogrammet.