Övriga problem

Kopieringsproblem

Problem Lösningar

Det går inte att kopiera.

Kontakta din administratör för kontroll av inställningarna för Secure Function Lock.

Svarta linjer eller streck syns på kopiorna.

image

Svarta linjer på kopior orsakas vanligtvis av smuts eller korrigeringsvätska på glasdelen. Rengör glasdelen, kopieringsglaset, den vita skenan och den vita plasten ovanför dem.

imageimage Närliggande information: Rengör skannern

Svarta märken eller fläckar finns på kopiorna.

Svarta märken eller fläckar på kopiorna orsakas typiskt av smuts eller korrigeringsvätska på skannerglaset. Rengör kopieringsglaset och den vita plasten ovanför glaset.

imageimage Närliggande information: Rengör skannern

Kopiorna har inget innehåll.

Kontrollera att du har placerat dokumentet korrekt.

imageimage Närliggande information: Placera dokument i dokumentmataren (ADF)

imageimage Närliggande information: Lägg dokument på kopieringsglaset

Dålig kopiering när dokumentmataren används.

Försök med att använda kopieringsglaset.

imageimage Närliggande information: Lägg dokument på kopieringsglaset

Anpassa till sida fungerar inte som det ska.

Kontrollera att dokumentet inte ligger snett på kopieringsglaset. Placera dokumentet på nytt och försök igen.

Fläckar på sidans baksida vid användning av den automatiska funktionen för dubbelsidig kopiering.

Ändra alternativen för skrivarinställningarna.

imageimage Närliggande information: Ändra utskriftsinställningarna vid utskriftsproblem

Skanningsproblem

Problem Lösningar

Ett TWAIN- eller WIA-fel uppstår när en skanning påbörjas. (Windows)

Kontrollera att Brothers TWAIN- eller WIA-drivrutin har valts som primär källa i skanningsprogrammet. I Nuance PaperPort 14SE klickar du t.ex. på Skrivbord > Inställningar för inläsning > Välj för att välja Brothers TWAIN-/WIA-drivrutin.

OCR fungerar inte.

Försök att öka skanningsupplösningen.

Dålig skanning när dokumentmataren används. (Svarta linjer syns på den skannade ytan.)

Rengör den vita delen och glasremsan under den.

imageimage Närliggande information: Rengör skannern

Försök med att använda kopieringsglaset.

imageimage Närliggande information: Lägg dokument på kopieringsglaset

Problem med PhotoCapture Center

Problem Lösningar

Flyttbar disk fungerar inte korrekt.

Kontrollera att funktionen Flyttbar disk är aktiverad.

Om problemet kvarstår, gör följande steg:

1. Ta ut minneskortet eller USB-minnet och sätt i det igen.
  2. Om du har valt Mata ut från Windows ska du ta ut minneskortet eller USB-minnet innan du fortsätter.
  3. Om ett felmeddelande visas när du försöker att mata ut minneskortet eller USB-minnet håller kortet på att läsas. Vänta ett tag och försök igen.
  4. Om inget av ovanstående hjälper ska du stänga av datorn och maskinen och starta dem igen.

Det går inte att nå den flyttbara disken från datorn.

Kontrollera att funktionen Flyttbar disk är aktiverad och att du har fört in minneskortet eller USB-minnet korrekt.

En del av fotot saknas när det skrivs ut.

Kontrollera att Kantfri utskrift och Beskärning är avstängda.

imageimage Närliggande information: Skriva ut foton utan ram från mediakort

imageimage Närliggande information: Skriv ut foton med automatisk beskärning

Problem med programvara

Problem Lösningar

Det går inte att skriva ut.

Avinstallera och installera om Brother-drivrutinen.

”Enheten upptagen” visas på datorskärmen.

Kontrollera att det inte visas något felmeddelande på maskinens display.