Hem > Nätverk > Ytterligare metoder för konfiguration av din Brother-maskin för ett trådlöst nätverk > Använd Wi-Fi Direct® > Skriva ut eller skanna från din mobila enhet med hjälp av Wi-Fi Direct

Skriva ut eller skanna från din mobila enhet med hjälp av Wi-Fi Direct

Wi-Fi Direct är en av de trådlösa konfigureringsmetoder som utvecklats av Wi-Fi Alliance®. Den gör att du kan konfigurera ett säkert, trådlöst nätverk mellan Brother-maskinen och en mobil enhet, exempelvis en Android™-enhet, Windows-enhet, iPhone, iPod touch, eller iPad, utan att använda en åtkomstpunkt. Wi-Fi Direct stöder konfiguration av trådlöst nätverk med en knapptryckning eller med PIN-metoden för WPS (Wi-Fi Protected Setup™). Du kan också konfigurera ett trådlöst nätverk genom att manuellt ställa in ett SSID och ett lösenord. Brother-maskinens Wi-Fi Direct-funktion har stöd för WPA2™-säkerhet med AES-kryptering.

image
  1. Mobil enhet
  2. Brother-maskinen
image
  • Brother-maskinen kan användas i både trådbundna (endast modeller som stöds) och trådlösa nätverk, men det går bara att använda en anslutningsmetod i taget. Dock kan en trådlös nätverksanslutning och en Wi-Fi Direct-anslutning, eller en trådbunden och en Wi-Fi Direct-anslutning användas samtidigt.
  • Enheter som har stöd för Wi-Fi Direct kan bli gruppägare (G/Ä). När ett nätverk med Wi-Fi Direct konfigureras bildar Group Owner (G/O) en åtkomstpunkt.