Hem > Säkerhet > Säkerhet gällande nätverk > Hantera din nätverksmaskin säkert med IPsec > Konfigurera en IPsec-adressmall med hjälp av webbaserad hantering

Konfigurera en IPsec-adressmall med hjälp av webbaserad hantering

1. Starta webbläsaren.
  2. Ange ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress).

Till exempel:

https://192.168.1.2

3. Om maskinen ber om ett lösenord skriver du in det och klickar sedan på image.
  4. Klicka på fliken Network (Nätverk).
  5. Klicka på fliken Security (Säkerhet).
  6. Klicka på menyn IPsec Address Template (IPsec-adressmall) i vänster navigationsfält.

Maillistan visas med 10 adressmallar.

Klicka på knappen Delete (Ta bort) för att radera en Address Template (Adressmall). När en Address Template (Adressmall) används går det inte att radera den.

7. Klicka på den Address Template (Adressmall) som du vill skapa. Fönstret IPsec Address Template (IPsec-adressmall) öppnas.
  8. Konfigurera inställningarna.
    Alternativ Beskrivning
    Template Name (Mallnamn)

Ange namn för mallen (upp till 16 tecken).

Local IP Address (Lokal IP-adress)
    • IP Address (IP-adress)

Ange IP-adressen. Välj alternativet ALL IPv4 Address (ALLA IPv4-adresser), ALL IPv6 Address (ALLA IPv6-adresser), ALL Link Local IPv6 (ALLA IPv6 med lokal länk) eller Custom (Anpassa) i listrutan.

Om du väljer Custom (Anpassa) i listrutan anger du IP-adressen (IPv4 eller IPv6) i textrutan.

• IP Address Range (IP-adressintervall)

Ange den första och sista IP-adressen för IP-adressintervallet i textrutorna. Ett funktionsfel uppstår om den första och sista IP-adressen inte är standardiserade enligt IPv4 eller IPv6 eller om den sista IP-adressen är kortare än den första.

• IP Address / Prefix (IP-adress/prefix)

Ange IP-adressen med en CIDR-beteckning.

Exempelvis: 192.168.1.1/24

Eftersom ett prefix anges i formatet av en 24-bitars nätmask (255.255.255.0) för 192.168.1.1, är adresserna 192.168.1.xxx giltiga.

Remote IP Address (Fjärr-IP-adress)
    • Any (Alla)

Om du väljer Any (Alla) aktiveras alla IP-adresser.

• IP Address (IP-adress)

Skriv in angiven IP-adress (IPv4 eller IPv6) i textrutan.

• IP Address Range (IP-adressintervall)

Ange den första och sista IP-adressen för IP-adressintervallet. Ett funktionsfel uppstår om den första och sista IP-adressen inte är standardiserade enligt IPv4 eller IPv6 eller om den sista IP-adressen är kortare än den första.

• IP Address / Prefix (IP-adress/prefix)

Ange IP-adressen med en CIDR-beteckning.

Exempelvis: 192.168.1.1/24

Eftersom ett prefix anges i formatet av en 24-bitars nätmask (255.255.255.0) för 192.168.1.1, är adresserna 192.168.1.xxx giltiga.

9. Klicka på Submit (Skicka).
    image

Starta om maskinen när du ändrar inställningarna för den aktuella mallen som används, för att aktivera konfigurationen.