Kontrollera nätverksenheter med hjälp av Ping-kommandot

Kontrollera IP-adresserna för både dator och Brother-maskin och bekräfta att nätverket fungerar som det ska.

Konfigurera IP-adressen för din dator (Windows)

1. Gör något av följande:
    • Windows 7

Klicka på image/(Start)>Alla program>Tillbehör>Kommandotolken

• Windows 8

Flytta musen till det nedre högra hörnet på ditt skrivbord. Klicka på Sök>Kommandotolken när menyfältet visas.

• Windows 10

Klicka på image>Windows-systemet>Kommandotolken.

2. Skriv in ”ipconfig” och tryck sedan på Enter på tangentbordet.
  3. Kontrollera värdena för IPv4-adress och nätmask.
  4. Skriv in ”exit” och tryck sedan på Enter på tangentbordet.

Konfigurera IP-adressen för din dator (Mac)

1. Välj Systeminställningar i Apple-menyn.
  2. Klicka på Nätverk>Avancerat>TCP/IP
  3. Kontrollera värdena för IPv4-adress och nätmask.

Konfigurera IP-adressen för din Brother-maskin

Skriv ut rapporten om nätverkskonfiguration och kontrollera värdena för IP-adress och nätmask.

image

Kontrollera IP-adresser för både dator och Brother-maskin. Kontrollera att nätverksadressdelarna är lika. Till exempel, om nätmasken är ”255.255.255.0”, är det normal att enbart värdadressdelarna skiljer sig.

Nätverksadress Värdadress
IP-adress 192.168.100. 250 Ställ in sista siffergruppen, som motsvarar ”0” i nätmasken till 1–254.
Nätmask 255.255.255. 0 Vanligtvis är det inga problem när nätmasken är ”255.255.255.0”. Använd samma värde för alla datorer.