Hem > Skanna > Skanna från din dator (Windows) > Skanna med Nuance™ PaperPort™ 14SE eller andra Windows-program

Skanna med Nuance™ PaperPort™ 14SE eller andra Windows-program

Du kan skanna med programmet Nuance PaperPort 14SE.
  • Om du vill hämta programmet Nuance PaperPort 14SE, klicka på image (Brother Utilities), välj Gör mer i det vänstra navigeringsfältet och klicka på PaperPort.
  • Nuance PaperPort 14SE stöder Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 Home, Windows 10 Pro, Windows 10 Education och Windows 10 Enterprise.
  • Detaljerade instruktioner för hur man använder respektive program finns i programmets Hjälp-meny. Klicka sedan på Handboken Komma igång i menyn Hjälp.

image
Instruktionerna för skanning i stegen nedan gäller för PaperPort 14SE. Stegen nedan är liknande för andra Windows-program. PaperPort 14SE stöder både TWAIN- och WIA-drivrutiner. TWAIN-drivrutinen (rekommenderas) används i dessa steg.

• Det kan hända att Nuance PaperPort 14SE inte följer med beroende på modellen för din maskin. Använd andra program som stödjer skanning om den inte följer med.
  1. Ladda ditt dokument.
  2. Starta PaperPort 14SE.
    Gör något av följande:
    • Windows 7

Klicka på image (Start)>Alla program>Nuance PaperPort 14>PaperPort på din dator.

• Windows 8

Klicka på image (PaperPort).

• Windows 10

Klicka på image>Nuance PaperPort 14>PaperPort.

3. Klicka på menyn Skrivbord och klicka sedan på Inställningar för inläsning i listen Skrivbord.

Panelen Skanna eller hämta foto visas på skärmens vänstra sida.

4. Klicka på Välj.
  5. Välj TWAIN: TW-Brother MFC-XXXX eller TWAIN: TW-Brother MFC-XXXX LAN (där MFC-XXXX är namnet på din maskins modell) i listan över tillgängliga skanners. Välj Brother-drivrutinen som har ändelsen ”WIA” om du vill använda WIA-drivrutinen.
  6. Markera kryssrutan Visa skannerdialogrutan i panelen Skanna eller hämta foto.
  7. Klicka på Skanna.

Dialogrutan för skannerinställning visas.

image

8. Justera vid behov inställningarna i dialogrutan för installation av skannern.
  9. Klicka på listrutan Dokumentstorlek och välj sedan dokumentstorlek.
  10. Klicka på Förinskanning om du vill förhandsgranska din bild och beskära oönskade delar före skanning.
  11. Klicka på Start.

Maskinen börjar skanna.