Importera det självsignerade certifikatet

1. Starta webbläsaren.
  2. Ange ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress).

image
    • Om du använder DNS (Domain Name System) eller har aktiverat ett NetBIOS-namn kan du ange ett annat namn som ”SharedPrinter” i stället för IP-adressen.

• Exempel:

https://SharedPrinter

Om du aktiverar ett NetBIOS-namn kan du även använda nodnamnet.

• Exempel:

https://brnxxxxxxxxxxxx

NetBIOS-namnet anges i nätverkskonfigurationsrapporten.

• För Mac öppnar du webbaserad hantering genom att klicka på maskinikonen på skärmen Status Monitor.
  3. Om maskinen ber om ett lösenord skriver du in det och klickar sedan på image.
  4. Klicka på fliken Network (Nätverk).
  5. Klicka på fliken Security (Säkerhet).
  6. Klicka på menyn Certificate (Certifikat) i vänster navigationsfält.
  7. Klicka på Import Certificate and Private Key (Importera certifikat och privat nyckel).
  8. Sök efter den fil du vill importera.
  9. Ange lösenordet om filen är krypterad och klicka sedan på Submit (Skicka).
Det självsignerade certifikatet importeras till maskinen.

För att du ska kunna använda SSL/TLS-kommunikation måste det självsignerade certifikatet även installeras på din dator. Kontakta din nätverksadministratör.