Hem > Kopiering > Kopiera på papprets båda sidor (dubbelsidig kopiering)

Kopiera på papprets båda sidor (dubbelsidig kopiering)

Minska det antal papper du använder genom att kopiera på papprets båda sidor.
  • Du måste välja en dubbelsidig kopieringslayout bland följande alternativ innan du kan starta dubbelsidig kopiering.
  • Originaldokumentets layout avgör vilken dubbelsidig kopieringslayout du bör välja.
  • Använd kopieringsglaset när du manuellt gör en dubbelsidig kopia från ett dubbelsidigt dokument.
  • Du kan bara använda vanligt papper i formaten A4, A5 eller Letter.

Stående
Enkelsidig > dubbelsidig (långsidan vänds)
image
Enkelsidig > dubbelsidig (kortsidan vänds)
image
Dubbelsidig > dubbelsidig
image
Liggande
Enkelsidig > dubbelsidig (långsidan vänds)
image
Enkelsidig > dubbelsidig (kortsidan vänds)
image
Dubbelsidig > dubbelsidig
image
  1. Ladda ditt dokument.
  2. Tryck på image [Kopiera].
  3. Ange önskat antal kopior på något av följande sätt:
    • Tryck på [-] eller [+] på pekskärmen.
    • Tryck på image för att ta fram tangentbordet på pekskärmen och skriv sedan in antalet kopior med hjälp av pekskärmens tangentbord. Tryck på [OK].
  4. Om du vill sortera flera kopior trycker du på [Alternativ]>[Stapla/Sortera]>[Sortera].
  5. Tryck på image eller image för att visa alternativet [Duplexkopia] och tryck sedan på det.
  6. Gör något av följande:
    • Följ dessa steg för att göra dubbelsidiga kopior av ett ensidigt dokument:

1. Tryck på [Layout] och tryck sedan på [Vänd långsidan] eller [Vänd kortsidan] för att ändra layoutalternativ.
      2. Tryck på [1-sidig⇒2-sidig].
    • Tryck på [2-sidigt⇒2-sidigt] för att manuellt göra dubbelsidiga kopior av ett dubbelsidigt dokument.

image
      Använd kopieringsglaset för att manuellt göra dubbelsidiga kopior av ett dubbelsidigt dokument.
  7. Granska dina inställningar på pekskärmen och tryck sedan på [OK].
  8. Tryck på [Monostart] eller [Färgstart]. Om du placerade dokumentet i dokumentmataren skannar maskinen sidorna och börjar skriva ut.
  9. Upprepa följande steg för varje sida av dokumentet om du använder kopieringsglaset:
    • Placera nästa sida på kopieringsglaset och tryck sedan på [Fortsätt] för att skanna sidan.
    • När alla sidor har skannats trycker du på [Stäng].

Ta INTE på den utskrivna sidan förrän den matas ut för andra gången. Maskinen skriver ut den första sidan, matar ut pappret och drar sedan tillbaka pappret och skriver ut den andra sidan.

image
Om du får suddiga utskrifter eller pappersstopp trycker du på image[Inställn.]>[Underhåll]>[Utskriftsinställningar alternativ]>[Minska kladd] och ändrar sedan inställningarna.