Hem > Felsökning > Om du har problem med maskinen > Nätverksproblem > Min Brother-maskin kan inte skriva ut, skanna eller ta emot PC-FAX via nätverket

Min Brother-maskin kan inte skriva ut, skanna eller ta emot PC-FAX via nätverket

Orsak Åtgärd Gränssnitt
Din säkerhetsprogramvara blockerar maskinens åtkomst till nätverket. (Funktionen för nätverksskanning fungerar inte. )
  • Windows

Konfigurera säkerhets-/brandsväggsprogram från tredje part för att tillåta nätverksskanning. Ange informationen nedan för att lägga till port 54925 för nätverksskanning:

• Under Namn:

Ange en beskrivning. t.ex. Brother nätskanning.

• Under Portnummer:

Ange 54925.

• Under Protokoll:

UDP väljs.

Se bruksanvisningen som följde med din säkerhets-/brandväggsprogramvara från tredje part eller kontakta programvarutillverkaren.

• Mac

(Brother iPrint&Scan)

I menyfältet Finder klickar du på  > Program och dubbelklickar sedan på Brother iPrint&Scan-ikonen. Fönstret Brother iPrint&Scan visas. Klicka på knappen Välj din maskin, och följ sedan anvisningarna på skärmen för att välja din nätverksmaskin igen.

(TWAIN-drivrutin)

I menyfältet Finder klickar du på  > Program > Brother > TWAIN Driver Utility och dubbelklickar sedan på ikonen Enhetsväljare. Fönstret Enhetsväljare visas. Välj din nätverksmaskin igen, se till att Status är beredskapsläge och klicka sedan på OK.

Trådbundet/trådlöst
Din säkerhetsprogramvara blockerar maskinens åtkomst till nätverket. (Nätverkets funktion för PC-Fax-mottagning fungerar inte.)

(Windows)

Konfigurera säkerhets-/brandsväggsprogram från tredje part för att tillåta mottagning av PC-FAX. Ange informationen nedan när du ska lägga till port 54926 för PC-Fax-mottagning i nätverket:

• Under Namn:

Ange en beskrivning som till exempel Brother PC-FAX-mottagning.

• Under Portnummer:

Ange 54926.

• Under Protokoll:

UDP väljs.

Se bruksanvisningen som följde med din säkerhets-/brandväggsprogramvara från tredje part eller kontakta programvarutillverkaren.

Trådbundet/trådlöst
Din säkerhetsprogramvara blockerar maskinens åtkomst till nätverket.

Viss säkerhetsprogramvara kan blockera åtkomst utan att visa en varningsdialog, trots att installationen är korrekt.

Information om hur du tillåter åtkomst finns i anvisningarna för säkerhetsprogramvaran. Du kan även fråga programvarutillverkaren.

Trådbundet/trådlöst
Din Brother-maskin har inte tilldelats en tillgänglig IP-adress.
  • Bekräfta IP-adressen och nätmasken.

Kontrollera att både IP-adressen och nätmasken för datorn och Brother-maskinen är korrekta och i samma nätverk.

Mer information om hur du verifierar IP-adressen och nätmasken får du från nätverksadministratören.

• Windows

Bekräfta IP-adressen och nätmasken med reparationsverktyget för nätverksanslutningar.

• Mac

Kontrollera dina nätverksenheter genom att använda pingkommandot. För mer information om hur du bekräftar dina nätverksinställningar imageimage Närliggande information:Kontrollera nätverksenheter med hjälp av Ping-kommandot.

Trådbundet/trådlöst
Det misslyckade utskriftsjobbet finns kvar i datorns utskriftskö.
  • Radera det misslyckade utskriftsjobbet om det finns kvar i datorns utskriftskö.
  • I annat fall dubbelklickar du på skrivarikonen i följande mapp och avbryter alla dokumentutskrifter:
    • Windows 7

Klicka på image(Start) > Enheter och skrivare.

• Windows 8

Flytta musen till det nedre högra hörnet på ditt skrivbord. Klicka på Inställningar > Kontrollpanelen när menyfältet visas. Klicka på Visa enheter och skrivare i gruppen Maskinvara och ljud.

• Windows 10 och Windows Server 2016

Klicka på image > Windows-systemet > Kontrollpanelen. Klicka på Visa enheter och skrivare i gruppen Maskinvara och ljud.

• Windows Server 2008

Klicka på Start > Kontrollpanelen > Skrivare.

• Windows Server 2012

Flytta musen till det nedre högra hörnet på ditt skrivbord. Klicka på Inställningar > Kontrollpanelen när menyfältet visas. Klicka på Visa enheter och skrivare > Skrivare i gruppen Maskinvara.

• Windows Server 2012 R2

Klicka på KontrollpanelenStart-skärmen. Klicka på Maskinvara i gruppen Visa enheter och skrivare.

• Mac

Klicka på Systeminställningar > Skrivare och skannrar.

Trådbundet/trådlöst
Din Brother-maskin är inte ansluten till det trådlösa nätverket.

Skriv ut WLAN-rapporten och kontrollera felkoden på den.

Trådlöst

Avinstallera Brothers programvara och drivrutin och installera det på nytt om du har kontrollerat och provat allt som föreslås ovan men ändå inte kan skriva ut eller skanna med Brother-maskinen.