Hem > Maskininställningar > Ändra maskininställningarna från datorn > Ändra dina maskininställningar med hjälp av Webbaserad hantering > Ställ in eller ändra ett lösenord för inloggning till webbaserad hantering

Ställ in eller ändra ett lösenord för inloggning till webbaserad hantering

Vi rekommenderar att du ändrar standardlösenordet för inloggning för att förhindra otillåten åtkomst till webbaserad hantering.
  1. Starta webbläsaren.
  2. Ange ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress).
    Exempel:

https://192.168.1.2

image
    • Om du använder DNS (Domain Name System) eller har aktiverat ett NetBIOS-namn kan du ange ett annat namn som ”SharedPrinter” i stället för IP-adressen.

• Exempel:

https://SharedPrinter

Om du aktiverar ett NetBIOS-namn kan du även använda nodnamnet.

• Exempel:

https://brnxxxxxxxxxxxx

NetBIOS-namnet anges i nätverkskonfigurationsrapporten.

• För Mac öppnar du webbaserad hantering genom att klicka på maskinikonen på skärmen Status Monitor.
  3. Gör något av följande:
    • Ange lösenordet om du tidigare har ställt in ett eget lösenord och klicka på image.
    • Om du inte har ställt in ett eget lösenord skriver du in initpass och klickar sedan på image.
  4. Klicka på fliken Administrator (Administratör).
  5. Ange det lösenord du vill använda i fältet Enter New Password (Ange nytt lösenord) (8 till 32 tecken).
  6. Skriv in samma lösenord i fältet Confirm New Password (Bekräfta nytt lösenord).
  7. Klicka på Submit (Skicka).