Hem > Felsökning > Fel- och underhållsmeddelanden > Felmeddelanden när funktionen Brother Web Connect används

Felmeddelanden när funktionen Brother Web Connect används

Din Brother-maskin visar ett felmeddelande om ett fel uppstår. De vanligaste felmeddelandena visas i följande tabell.

De flesta felen kan du korrigera själv. Om du vill ha fler tips kan du besöka sidan Vanliga frågor & felsökning för din modell på Brother Solutions Center på support.brother.com.

Anslutningsfel

Felmeddelanden

Orsak

Åtgärd

Anslutningsfel 02

Nätverket är inte anslutet. Kontrollera att maskinen är ansluten till nätverket.

Maskinen är inte ansluten till ett nätverk.

• Kontrollera att nätverksanslutningen fungerar.
  • Om du tryckte på Internet eller Appar-alternativet en kort stund efter att du slog på maskinen är det möjligt att nätverksanslutningen inte har upprättats än. Vänta en stund och försök igen.

Anslutningsfel 03

Anslutningen till servern misslyckades. Kontrollera nätverksinställningarna.

• Nätverks- eller serverinställningarna är felaktiga.
  • Ett problem har uppstått med nätverket eller servern.
  • Kontrollera nätverksinställningarna eller vänta en stund och försök igen.
  • Om du tryckte på Internet eller Appar-alternativet en kort stund efter att du slog på maskinen är det möjligt att nätverksanslutningen inte har upprättats än. Vänta en stund och försök igen.

Anslutningsfel 07

Anslutning till server misslyckades. Ange rätt Datum&Tid.

Inställningarna för datum och tid är felaktiga.

Ställ in rätt datum och tid. Observera att om maskinens nätkabel har kopplats ur kan datum- och tidsinställningarna ha återställts till fabriksinställningarna.

Autentiseringsfel

Felmeddelanden

Orsak

Åtgärd

Verifieringsfel 01

Felaktig pinkod. Ange rätt pinkod.

PIN-koden som du använde för att få åtkomst till kontot är felaktig. PIN-koden är det fyrsiffriga numret som angavs när kontot registrerades till maskinen.

Skriv rätt PIN-kod.

Verifieringsfel 02

Felaktigt eller ogiltigt ID eller så används det redan. Ange korrekt ID eller utfärda nytt tillfälligt ID. Ett tillfälligt ID gäller i 24 timmar efter att det har utfärdats.

Det tillfälliga ID:t som har angetts är felaktigt.

Ange rätt tillfälligt ID.

Det tillfälliga ID som har angetts är inte längre giltigt. Ett tillfälligt ID är giltigt i 24 timmar.

Skaffa ett tillfälligt ID genom att ansöka om åtkomst till Brother Web Connect igen och använd ditt nya ID för att registrera kontot på maskinen.

Verifieringsfel 03

Visningsnamnet är redan registrerat. Ange ett annat visningsnamn.

Namnet som du angav som visningsnamn har redan registrerats för en annan användare av tjänsten.

Ange ett annat visningsnamn.

Serverfel

Felmeddelanden

Orsak

Åtgärd

Serverfel 01

Autentisering misslyckades. Gör så här: 1. Gå till http://bwc.brother.com för att hämta ett nytt tillfälligt ID. 2. Tryck på OK och ange ditt nya tillfälliga ID på nästa skärm.

Maskinens autentiseringsinformation (som krävs för att få tillgång till tjänsten) har upphört att gälla eller är ogiltig.

Skaffa ett tillfälligt ID genom att ansöka om åtkomst till Brother Web Connect igen och använd ditt nya ID för att registrera kontot på maskinen.

Serverfel 03

Överföring misslyckades. Filen stöds inte eller data är skadade. Kontrollera data i filen.

Filen som du försöker överföra kan ha följande fel:

• Filen överskrider det högsta antalet pixlar eller den största filstorleken osv. som stöds av tjänsten.
  • Filtypen stöds inte.
  • Filen är skadad.

Filen kan inte användas:

• Kontrollera tjänstens begränsningar för storlek eller format.
  • Spara filen som en annan typ.
  • Använd en ny, oskadad version av filen om det går.

Serverfel 13

Tjänsten är inte tillgänglig. Försök senare.

Ett problem har uppstått med tjänsten och den kan inte användas just nu.

Vänta en stund och försök igen. Kontrollera om tjänsten är tillgänglig genom att skaffa åtkomst till den via en dator om meddelandet visas igen.

Genvägsfel

Felmeddelanden

Orsak

Åtgärd

Genvägsfel 02

Ogiltigt konto. Registrera konto och genväg igen efter att ha tagit bort denna genväg.

Genvägen kan inte användas eftersom kontot har raderats efter det att genvägen registrerades.

Ta bort genvägen och registrera sedan kontot och genvägen igen.