Hem > Felsökning > Skrivarstopp eller pappersstopp > Papper fastnar i maskinen och i maskinens främre del (pappersstopp A inuti/fram)

Papper fastnar i maskinen och i maskinens främre del (pappersstopp A inuti/fram)

Om LCD-skärmen visar [Trassel A Inv./fram] eller [Upprepa Trassel A Invändigt/fram], följer du dessa steg:

1. Dra ut maskinens nätkabel ur eluttaget.
  2. Dra ut pappersfacket (1) helt ur maskinen.
    image
  3. Dra de två gröna spakarna i maskinen mot dig för att frigöra papperet som fastnat.
    image
  4. Sätt båda händerna under plastflikarna på båda sidorna av maskinen för att lyfta upp skannerlocket (1) till öppet läge.
    image
  5. Dra långsamt ut papperet som har fastnat (1) ur maskinen.
    image
    VIKTIGT
    • Vidrör INTE enkoder strip, en tunn plastremsa som är sträckt tvärs i maskinen (1). Detta kan orsaka skador på maskinen.
      image
    • Om skrivhuvudet har stannat i det högra hörnet som visas på bilden (2) går det inte att flytta det. Följ dessa steg:
      1. Stäng skannerlocket och anslut sedan strömsladden.
      2. Öppna skannerlocket igen och håll image nedtryckt tills skrivhuvudet går till mitten.
      3. Koppla bort maskinen från strömkällan och ta bort papperet som har fastnat.
      image
    • Om papper fastnar under skrivhuvudet ska du dra ur maskinens nätkabel och sedan flytta skrivhuvudet så att du kan ta bort pappret.

Håll de konkava delarna som är märkta med trianglar på det sätt som visas på bilden (3) för att flytta skrivhuvudet.

• Om du får bläck på huden eller kläderna ska du genast tvätta bort det med tvål eller rengöringsmedel.
    image
    Om LCD-skärmen visar [Upprepa Trassel A Invändigt/fram], flyttar du skrivhuvudet (vid behov) så att du kan ta bort eventuella papper som finns kvar. Se till att det inte finns några pappersrester kvar i hörnen inuti maskinen (1) och (2).
    image

Gå till nästa steg när du är klar.

6. Stäng försiktigt skannerlocket med båda händerna.
    image
  7. Dra långsamt ut papperet som har fastnat (1) ur maskinen.
    image
    image
    Om LCD-skärmen visar [Upprepa Trassel A Invändigt/fram], följ dessa steg:
    1. Kontrollera noga i (1) om det finns några pappersrester.
      image
    2. Tryck ihop båda spakarna (1) och öppna luckan för pappersstopp på maskinens baksida.
      image
    3. Dra långsamt ut pappret som fastnat ur maskinen.
      image
    4. Stäng luckan för pappersstopp. Se till att luckan är helt stängd.
      image

Gå till nästa steg när du är klar.

8. Tryck tillbaka pappersfacket i maskinen.
    image
  9. Samtidigt som du håller pappersfacket i maskinen drar du ut pappersstödet (1) tills det låser på plats. Vik därefter ut stödfliken (2).
    image
  10. Anslut nätkabeln igen.