Funktioner för säkerhetscertifikat som stöds

Din Brother-maskin stödjer användning av flera säkerhetscertifikat vilket ger säker autentisering och kommunikation med maskinen. Följande funktioner inom säkerhetscertifikat kan användas med maskinen:
  • SSL/TLS-kommunikation
  • Autentisering med IEEE 802.1x
  • IPsec

Brother-maskinen stöder följande:

• Förinstallerat certifikat

Det finns ett förinstallerat självsignerat certifikat på din dator. Med hjälp av detta certifikat kan du använda SSL/TLS-kommunikation utan att behöva skapa eller installera ett annat certifikat.

image
    Det förinstallerade självsignerade certifikatet skyddar din kommunikation till en viss nivå. Vi rekommenderar att du använder ett certifikat som utfärdats av en pålitlig organisation för bättre skydd.
  • Självsignerat certifikat

Den här skrivarservern kan utfärda ett eget certifikat. Med hjälp av det certifikatet kan du enkelt använda SSL/TLS-kommunikation utan att du behöver skapa eller installera ett annat certifikat från en CA.

• Certifikat från en Certificate Authority (CA)

Det finns två metoder för att installera ett certifikat från en CA. Om du redan har ett certifikat från en CA eller om du vill använda ett certifikat från en extern, betrodd CA:

• När du använder ett CSR (Certificate Signing Request) från skrivarservern.
    • När du importerar ett certifikat och en privat nyckel.
  • Certificate Authority (CA) certifikat

För att använda ett CA-certifikat som självt identifierar CA:n (Certificate Authority) och äger sin privata nyckel måste du importera detta CA-certifikat från CA:n innan du konfigurerar säkerhetsfunktionerna i nätverket.

image
  • Om du tänker använda SSL/TLS-kommunikation rekommenderar vi att du först kontaktar din systemadministratör.

• När du återställer skrivarserverns fabriksinställningar raderas det certifikat och den privata nyckel som finns installerade. Om du vill behålla certifikatet och den privata nyckeln efter att du återställt skrivarservern måste du exportera dem innan återställning och sedan installera dem igen.