Inställningstabeller (modeller med 2,7"(67,5 mm) pekskärm)

Dessa tabeller hjälper dig att förstå menyval och alternativ i maskinen.

[Inställn.]

image[Inställn.]

Nivå 1

Nivå 2

Nivå 3

Beskrivningar

image

(Datum och tid)

Datum

-

(MFC-modeller)

Lägg till datum och tid på skärmen och i rubriken på varje faxad sida.

(DCP-modeller)

Ställ in datum och klockslag på maskinen.

Tid

-

Auto sommartid

(MFC-modeller)

-

Ställ in maskinen så att den automatiskt ändras till sommartid.

Tidszon

-

Ange din tidszon.

Underhåll

Förbättra utskriftskvalitet

-

Kontrollera och justera utskriftskvaliteten, injusteringen och pappersmatningen genom att följa anvisningarna på LCD-skärmen.

Skrivhuvudsrengöring

-

Rengör skrivhuvudet genom att följa anvisningarna på LCD-skärmen.

Bläcknivå

-

Kontrollera tillgänglig bläckvolym.

Bläckpatronsmodell

-

Kontrollera bläckpatronnumren.

Utskriftsinställningar alternativ

Minska kladd

Minska märken på pappret eller papperstopp under utskrift.

Långsamt torkande papper

Använd den här inställningen när du skriver ut med en typ av vanligt papper som bläcket torkar långsamt på.

Wi-Fi

TCP/IP

-

Ställ in TCP/IP-protokollet.

Inställn.guide

-

Konfigurera manuellt inställningarna för ditt trådlösa nätverk.

WLAN-assistenten

-

Konfigurera det trådlösa nätverket med hjälp av installationsskivan från Brother.

WPS

-

Konfigurera dina trådlösa nätverksinställningar med metoden enknappstryck.

WPS med pinkod

-

Konfigurera inställningarna för trådlöst nätverk med hjälp av WPS-metoden med en PIN-kod.

WLAN-status

-

Visa trådlösa nätverkets nuvarande status.

MAC-adress

-

Visa maskinens MAC-adress.

Tyst läge

-

-

Sänk utskriftsljud.

Fackinst.

(MFC-J1300DW)

Papperstyp

-

Ställ in papperstyp för pappersfacket.

Papp.format

(MFC-J1300DW)

-

Ställ in pappersformat för pappersfacket.

Papperstyp

(DCP-J1100DW)

-

-

Ställ in papperstyp i pappersfack 1.

Papp.format

(DCP-J1100DW)

-

-

Ställ in pappersformat i pappersfack 1.

Förhandsg. fax

(MFC-J1300DW)

-

-

Visa mottagna fax på LCD-skärmen.

Alla inställn.

-

-

Konfigurera detaljerade inställningar.

[Allmän inställ]

image[Inställn.]>[Alla inställn.]>[Allmän inställ]

Nivå 1

Nivå 2

Nivå 3

Beskrivningar

Underhåll

Förbättra utskriftskvalitet

-

Kontrollera och justera utskriftskvaliteten, injusteringen och pappersmatningen genom att följa anvisningarna på LCD-skärmen.

Skrivhuvudsrengöring

-

Rengör skrivhuvudet genom att följa anvisningarna på LCD-skärmen.

Bläcknivå

-

Kontrollera tillgänglig bläckvolym.

Bläckpatronsmodell

-

Kontrollera bläckpatronnumren.

Utskriftsinställningar alternativ

Minska kladd

Minska märken på pappret eller papperstopp under utskrift.

Långsamt torkande papper

Använd den här inställningen när du skriver ut med en typ av vanligt papper som bläcket torkar långsamt på.

Papperstyp

-

-

Ställ in papperstyp för pappersfacket.

Papp.format

-

-

Ställ in pappersformat för pappersfacket.

Kontrollera papper

-

-

Kontrollera papperstyp och pappersformat när du drar ut facket ur maskinen.

Tyst läge

-

-

Sänk utskriftsljud.

Knappljud

(DCP-modeller)

-

-

Justerar knappvolymen.

Volym

(MFC-modeller)

Ring

-

Justera ringvolymen.

Knappljud

-

Justerar knappvolymen.

Högtalarvolym

-

Justera högtalarvolymen.

LCD-inställn.

Bakgrundsljus

-

Justera ljusstyrkan för LCD-skärmens bakgrundsbelysning.

Dämp.timer

-

Ange hur länge LCD-skärmens bakgrundsbelysning ska vara tänd efter en tryckning.

Skärminställ.

Skanna skärm

-

Ställ in standardinställningar för Skanningsskärmen.

Notis-inst.

Skanresultat(Skippa tomsida)

-

Visar ett skanningsresultat av skippa tom sida när den är färdig.

Tangentbordsinställningar

-

-

Välj typ av tangentbord för LCD-skärmen.

Viloläge

-

-

Välj hur länge maskinen ska befinna sig i beredskapsläget innan den växlar till viloläget.

Autoavstängn.

-

-

Välj hur länge maskinen måste vänta innan den stängs av automatiskt efter att ha gått in i viloläge.

Maskinen stängs inte av automatiskt när inställningen är Av.

Flyttbar disk

-

-

Slå på eller av funktionen Flyttbar disk.

[Genvägsinställningar]

image[Inställn.]>[Alla inställn.]>[Genvägsinställningar]

Nivå 1

Nivå 2

Beskrivningar

(Välj genvägsknapp.)

byt namn

Ändrar snabbvalsnamnet.

Redigera

Ändra snabbvalsinställningarna.

Ta bort

Raderar snabbvalet.

Registrera Kort/NFC

Tilldela en genväg till ett IC-kort.

Radera Kort/NFC

Ta bort en genväg från ett IC-kort.

[Fax]

image[Inställn.]>[Alla inställn.]>[Fax] (MFC-modeller)

Nivå 1

Nivå 2

Nivå 3

Beskrivningar

Mottagning

Antal signaler

-

Ställ in antalet signaler innan maskinen svarar i Endast fax- eller Fax/Tel-läget.

Svarsläge

-

Välj det mottagningsläge som passar dig bäst.

F/T Signaltid

-

Ställ in längden för dubbelsignal i Fax/Tel-läget.

Förhandsg. fax

(MFC-J1300DW)

-

Visa mottagna fax på LCD-skärmen.

Faxavkänning

-

Tar emot faxmeddelanden automatiskt när du svarar på ett samtal och hör faxtoner.

Fjärrkoder

-

Besvara samtal på en anknytningsapparat eller extern telefon och använd koder om du vill slå på och av fjärrkoder. Du kan välja egna koder.

Auto förminsk.

-

Förminska storleken på inkommande faxmeddelanden.

Pcfax mottagn.

-

Ställ in maskinen att skicka fax till datorn.

Du kan aktivera funktionen Backup utsk.

Minnesmottagn.

-

Ställ in maskinen så att faxmeddelanden vidarebefordras eller inkommande faxmeddelanden sparas i minnet (så att du kan hämta dem när du inte befinner dig vid maskinen) eller i molntjänsten.

Om du väljer faxvidaresändning eller vidaresänd till molnet kan du aktivera funktionen för utskrift av säkerhetskopior.

Stämpel faxmottagning

-

Skriv ut mottagningens tid och datum överst på de mottagna faxmeddelandena.

Rapportinst.

Sändn. kvitto

-

Välj inledande installation för överföringsrapporten.

Journalperiod

-

Ställ in intervall för automatisk utskrift av faxjournalen.

Om du väljer något annat än Av och Varje 50 fax, kan du ställa in tiden för alternativet.

Om du väljer Var 7:e dag, kan du ställa in veckodagen.

Skriv ut fax

-

-

Skriv ut mottagna fax som sparats i maskinens minnet.

Fjärråtkommst

-

-

Ställ in en kod för fjärråtkomst.

Begränsad uppringning

(MFC-J1300DW)

Sifferknappar

-

Ställer in maskinen att begränsa uppringning när de kombinerade siffer- och bokstavsknapparna används.

Adressbok

(MFC-J1300DW)

-

Ställer in maskinen att begränsa uppringning när adressboken används.

Genvägar

(MFC-J1300DW)

-

Ställer in maskinen att begränsa uppringning när ett snabbval används.

LDAP-server

(MFC-J1300DW)

-

Ställ in maskinen att begränsa uppringning vid användning av LDAP-sökning.

Väntande jobb

-

-

Kontrollera vilka schemalagda jobb som finns i maskinens minne och avbryt valda jobb.

Övrigt

Distingtiv

(För Danmark)

Distingtiv

Aktivera telefonbolagets Distinctive Ring-abonnemangstjänst för att registrera det nya signalmönstret på din maskin.

Signalmönster

Nummerpresent.

(Ej tillgängligt i Finland)

-

Visa eller skriv ut en lista över de senaste 30 numren som sparats i minnet.

[Nätverk]

image[Inställn.]>[Alla inställn.]>[Nätverk]

Nivå 1

Nivå 2

Nivå 3

Nivå 4

Beskrivningar

Trådbundet LAN

(MFC-J1300DW)

TCP/IP

BOOT metod

-

Välj den BOOT-metod som passar dig bäst.

IP-adress

-

Ange IP-adressen.

Nätmask

-

Ange nätmasken.

Gateway

-

Ange gateway-adressen.

Nodnamn

-

Ställ in nodnamn.

WINS-konfiguration

-

Välj WINS-konfigurationsläge.

WINS-server

-

Specificera den primära eller sekundära WINS-serverns IP-adress.

DNS server

-

Specificera den primära eller sekundära DNS-serverns IP-adress.

APIPA

-

Ställ in maskinen för att tilldela IP-adressen automatiskt från lokalt adressomfång.

IPv6

-

Slå på eller av IPv6-protokollet. För mer information kan du gå till Brother Solutions Center på support.brother.com och läsa Vanliga frågor & felsökning.

Ethernet

-

-

Välj Ethernet-länkläget.

Trådbunden status

-

-

Visa aktuell status för trådbundet.

MAC-adress

-

-

Visa maskinens MAC-adress.

WLAN

TCP/IP

BOOT metod

-

Välj den BOOT-metod som passar dig bäst.

IP-adress

-

Ange IP-adressen.

Nätmask

-

Ange nätmasken.

Gateway

-

Ange gateway-adressen.

Nodnamn

-

Ställ in nodnamn.

WINS-konfiguration

-

Välj WINS-konfigurationsläge.

WINS-server

-

Specificera den primära eller sekundära WINS-serverns IP-adress.

DNS server

-

Specificera den primära eller sekundära DNS-serverns IP-adress.

APIPA

-

Ställ in maskinen för att tilldela IP-adressen automatiskt från lokalt adressomfång.

IPv6

-

Slå på eller av IPv6-protokollet. För mer information kan du gå till Brother Solutions Center på support.brother.com och läsa Vanliga frågor & felsökning.

Inställn.guide

-

-

Konfigurera manuellt inställningarna för ditt trådlösa nätverk.

WLAN-assistenten

-

-

Konfigurera det trådlösa nätverket med hjälp av installationsskivan från Brother.

WPS

-

-

Konfigurera dina trådlösa nätverksinställningar med metoden enknappstryck.

WPS med pinkod

-

-

Konfigurera inställningarna för trådlöst nätverk med hjälp av WPS-metoden med en PIN-kod.

WLAN-status

Status

-

Visa aktuell status för trådlöst nätverk.

Signal

-

Visa aktuell signalstryka för trådlöst nätverk.

SSID

-

Visa aktuellt SSID.

Komm. läge

-

Visa aktuellt kommunikationsläge.

MAC-adress

-

-

Visa maskinens MAC-adress.

Wi-Fi Direct

Tryck på knapp

-

-

Konfigurera dina Wi-Fi Direct-nätverksinställningar med metoden enknappstryck.

PIN-kod

-

-

Konfigurera dina Wi-Fi Direct-nätverksinställningar med WPS med en PIN-kod.

Manuell

-

-

Konfigurera dina Wi-Fi Direct-nätverksinställningar manuellt.

Gruppägare

-

-

Ställ in maskinen som gruppägaren.

Enhetsinformation

Enhetsnamn

-

Visa maskinens enhetsnamn.

SSID

-

Visa gruppägarens SSID.

Om maskinen inte är ansluten visas ett meddelande om att anslutning saknas på LCD-skärmen.

IP-adress

-

Visa maskinens aktuella IP-adress.

Status Information

Status

-

Visa aktuell status för Wi-Fi Direct-nätverket.

Signal

-

Visa aktuell signalstyrka för Wi-Fi Direct-nätverket.

När din maskin arbetar som en gruppägare, kommer LCD-skärmen alltid att visa stark signal.

Aktivera I/F

-

-

Slå på eller av Wi-Fi Direct-anslutning.

NFC

(MFC-J1300DW)

-

-

-

Stäng av eller slå på NFC-funktionen.

Meddelande från Brother

Meddelande från Brother

-

-

Visa meddelanden och aviseringar från Brother.

Status

-

-

Web Connect inställn.

Proxyinställ.

Proxyanslutning

-

Ändra inställningarna för webbanslutning.

Adress

-

Port

-

Användarnamn

-

Lösenord

-

Nätverks I/F

(MFC-J1300DW)

-

-

-

Välj nätverksanslutningstyp.

WLAN Aktiv

(DCP-J1100DW)

-

-

-

Slå på eller stäng av den trådlösa nätverksanslutningen.

IPsec

-

-

-

IPsec är en alternativ säkerhetsfunktion för IP-protokollet som erbjuder autentiserings- och krypteringstjänster. Vi rekommenderar att du kontaktar din nätverksleverantör innan du ändrar denna inställning.

Nätv.återst.

-

-

-

Återställ alla nätverksinställningar till fabriksinställningar.

[Skriv rapport]

image[Inställn.]>[Alla inställn.]>[Skriv rapport]

Nivå 1

Beskrivningar

Sändn. kvitto

(MFC-modeller)

Skriv ut en överföringsrapport för din senaste överföring.

Adressbok

(MFC-modeller)

Skriv ut en lista över namn och nummer som sparats i adressboken.

Faxjournal

(MFC-modeller)

Skriv ut en lista med information om de senaste 200 mottagna och sända faxmeddelandena.

(TX betyder sändning. RX betyder mottagning.)

Systeminställ.

Skriv ut en lista över dina inställningar.

Nätverkskonfiguration

Skriv ut en lista över dina nätverksinställningar.

WLAN-rapport

Skriv ut resultaten för trådlös LAN-anslutning.

Nummerpresentationshistorik

(MFC-modeller)

(Ej tillgängligt i Finland)

Skriver ut en lista med nummerpresentationsuppgifter för de senaste 30 mottagna faxmeddelandena och telefonsamtalen.

[Maskininform.]

image[Inställn.]>[Alla inställn.]>[Maskininform.]

Nivå 1

Nivå 2

Beskrivningar

Serienummer

-

Kontrollera maskinens serienummer.

Inbyggd pro.ver.

Main-version

Kontrollera maskinens firmware-version.

Uppdatering av inbyggd programvara

-

Uppdatera maskinen till den senaste firmware-versionen.

Autokoll av inbyggt program

-

Visa information om firmware på hemskärmen.

[Grundinställn.]

image[Inställn.]>[Alla inställn.]>[Grundinställn.]

Nivå 1

Nivå 2

Beskrivningar

Datum och tid

Datum

(MFC-modeller)

Lägg till datum och tid på skärmen och i rubriken på varje faxad sida.

(DCP-modeller)

Ställ in datum och klockslag på maskinen.

Tid

Auto sommartid

(MFC-modeller)

Ställ in maskinen så att den automatiskt ändras till sommartid.

Tidszon

Ange din tidszon.

Fax-ID

(MFC-modeller)

Fax

Ange ditt namn och faxnummer så att det visas på varje sida som du faxar.

Namn

Autouppr. för fax

(MFC-modeller)

-

Ställ in maskinen att ringa upp det senast slagna faxnumret igen om faxsändningen inte gick igenom på grund av att linjen var upptagen.

Rington

(MFC-modeller)

-

Minskar pausen för avkänning av kopplingstonen.

Välj linjetyp

(MFC-modeller)

-

Välj typ av telefonlinje.

Kompatibilitet

(MFC-modeller)

-

Justera kompatibiliteten i händelse av överföringsproblem.

VoIP-leverantörer tillhandahåller stöd för fax med olika standarder. Välj Enkel (för VoIP) om du ofta har problem med faxsändningar.

Återställ

Maskinåterställning

Återställ alla maskininställningar som du ändrat, exempelvis datum och tid, och ringfördröjning.

Nätverk

Återställ alla nätverksinställningar till fabriksinställningar.

Adressbok och fax

(MFC-modeller)

Radera alla sparade telefonnummer och faxinställningar.

Alla inställningar

Återställ alla maskinens inställningar till fabriksinställningar.

Lokalt språk

(Endast tillgängligt för vissa länder.)

Ändra LCD-språket.