Hem > Skanna > Skanna från din dator (Windows) > Skanna med ControlCenter4 avancerat läge (Windows) > Skanningsinställningar för ControlCenter4 Avancerat läge (Windows)

Skanningsinställningar för ControlCenter4 Avancerat läge (Windows)

Inställningar Gällande funktioner
Bild OCR E-post Fil
Filtyp

Ja

Ja

Ja

Ja

Målprogram

Ja

Ja

- -
OCR-språk (Endast tillgängligt för vissa modeller) -

Ja

- -
Filnamn

Ja

Ja

Ja

Ja

Destinationsmapp

Ja

Ja

Ja

-
Skanningsplats - - -

Ja

Visa mapp - - -

Ja

Visa Spara som fönster - - -

Ja

Filstorleksprioritet

Ja

-

Ja

Ja

Förinskanning

Ja

Ja

Ja

Ja

Upplösning

Ja

Ja

Ja

Ja

Skanningstyp

Ja

Ja

Ja

Ja

Dokumentstorlek

Ja

Ja

Ja

Ja

Ljusstyrka

Ja

Ja

Ja

Ja

Kontrast

Ja

Ja

Ja

Ja

Kontinuerlig skanning

Ja

Ja

Ja

Ja

Beskär automatiskt

Ja

-

Ja

Ja

Skanning av ID-kort

Ja

Ja

Ja

Ja

Avancerade inställn.

Ja

Ja

Ja

Ja

Förinställt

Ja

Ja

Ja

Ja

Filtyp
Välj den filtyp som du vill använda för den skannade data.

För Bild, E-post och Fil:

• Windows Bitmap (*.bmp)
  • JPEG (*.jpg) (rekommenderas för de flesta användare vid skanning av bilder)
  • TIFF enkelsidig (*.tif)
  • TIFF flersidig (*.tif)
  • Portable Network Graphics (*.png)
  • PDF enkelsidig (*.pdf) (rekommenderas för skanning och delning av dokument)
  • PDF flersidig (*.pdf) (rekommenderas för skanning och delning av dokument)
  • PDF enkelsidig med hög komprimering (*.pdf)
  • PDF flersidig med hög komprimering (*.pdf)
  • Säker PDF enkelsidig (*.pdf)
  • Säker PDF flersidig (*.pdf)
  • Sökbar PDF enkelsidig (*.pdf)
  • Sökbar PDF flersidig (*.pdf)
  • XML Paper Specification (*.xps) (XML Paper Specification finns tillgängligt för Windows 7, Windows 8 och Windows 10, eller när du använder program som stödjer XML Paper Specification-filer)

För OCR:

• Text (*.txt)
  • HTML 3.2 (*.htm)
  • HTML 4.0 (*.htm)
  • Sökbar PDF enkelsidig (*.pdf)
  • Sökbar PDF flersidig (*.pdf)
  • WordPad (*.rtf)
  • RTF Word 2000 (*.rtf)
  • WordPerfect 9, 10 (*.wpd)
  • Microsoft Excel 2003, XP (*.xls)

För E-post och Fil:

• Microsoft Office Word (*.docx) (Endast tillgängligt för vissa modeller)
  • Microsoft Office PowerPoint (*.pptx) (Endast tillgängligt för vissa modeller)
  • Microsoft Office Excel (*.xlsx) (Endast tillgängligt för vissa modeller)

Målprogram
Välj målprogram i listrutan.
OCR-språk
Ställ in ett språk för det optiska teckenigenkänningsprogrammet (OCR) som överensstämmer med språket i det skannade dokumentets text (Endast tillgängligt för vissa modeller).
Filnamn
Klicka på Ändra för att ändra filnamnets prefix.
Destinationsmapp
Klicka på mappikonen för att söka efter och välja mappen där du vill spara dina skannade dokument.
Skanningsplats
Välj radioknappen Mapp eller SharePoint för att ange destinationen där du vill spara dina skannade dokument.
Visa mapp
Välj det här alternativet för att automatiskt visa målmappen efter skanning.
Visa Spara som fönster
Om du vill specificera målet för den inskannade bilden varje gång du skannar väljer du detta alternativ.
Filstorleksprioritet
Justera den skannade bildens komprimeringsgrad. Du kan ändra filstorlek genom att flytta Filstorleksprioritet-reglaget åt höger eller vänster.
Förinskanning
Välj alternativet Förinskanning om du vill förhandsgranska din bild och beskära oönskade delar före skanning.
Upplösning
Du kan välja skanningsupplösning i listrutan Upplösning. En hög upplösning kräver mer minne och längre överföringstid, men resulterar i en klarare bild.
Skanningstyp
Du kan välja mellan olika färgdjup för skanningen.
  • Auto
    Använd oavsett dokumenttyp. I det här läget väljs lämpligt färgdjup för dokumentet automatiskt.
  • Svartvit
    Används för text eller konturbilder.
  • Gråskala (feldiffusion)
    Används för fotografier eller grafik. (Felfördelning är en metod för att skapa simulerade grå bilder genom att använda sanna grå punkter. Svarta punkter läggs i ett särskilt mönster för att ge ett grått intryck.)
  • Äkta gråskala
    Används för fotografier eller grafik. Detta läge är mer exakt eftersom det använder upp till 256 nyanser av grått.
  • 24 bitars färg
    Används för att skapa en bild med den mest exakta färgåtergivningen. Detta läge använder upp till 16,8 miljoner färger för att skanna bilden, men kräver mest minne och använder längst överföringstid.
Dokumentstorlek
Välj ditt dokuments exakta storlek i rullgardinsmenyn Dokumentstorlek.
  • Om du väljer alternativet 1 till 2 (A4) delas den skannade bilden i två dokument av A5-storlek.
Ljusstyrka
Du ställer in nivån för Ljusstyrka genom att dra reglaget åt höger eller vänster för att få ljusare eller mörkare bild. Om den skannade bilden är för ljus ställer du in ett lägre värde för ljusstyrkan och skannar dokumentet på nytt. Om den skannade bilden är för mörk ställer du in ett högre värde för ljusstyrkan och skannar dokumentet på nytt. Du kan även ange ett värde i fältet för att ställa in nivån för Ljusstyrka.
Kontrast
Du kan öka eller minska Kontrast-nivån genom att dra reglaget åt höger eller vänster. Ökad kontrast framhäver bildens mörka och ljusa områden, medan minskad kontrast ger större detaljrikedom i grå områden. Du kan även ange ett värde i fältet för att ställa in nivån på Kontrast.
Kontinuerlig skanning
Välj detta alternativ för att skanna flera sidor. Du kan välja att fortsätta skanna eller avsluta när sidan har skannats.
Beskär automatiskt
Du kan skanna flera dokument som placerats på kopieringsglaset. Maskinen skannar varje dokument och skapar separata filer eller en enkel fil med flera sidor.
Skanning av ID-kort
Markera denna kryssruta för att skanna ID-kortets båda sidor till en sida.
Avancerade inställn.
Konfigurera avancerade inställningar genom att klicka på knappen Avancerade inställn. i dialogrutan skanningsinställningar.
  • Ta bort genomblödning/mönster
    • Ta bort bakgrundsfärg
      Ta bort basfärgen på dokument för att göra skannade data lättare att läsa.
  • Rotera bild
    Rotera den skannade bilden.
  • Hoppa över tom sida
    Ta bort dokumentets tomma sidor från skanningresultatet. (Endast tillgängligt för vissa modeller)
  • Visa skanningsresultat
    Visa det totala antalet sparade sidor och antalet tomma sidor som har hoppats över. (Endast tillgängligt för vissa modeller)
ADF Autokorrigering
Ställ in maskinen för att automatiskt rätta till en skev kopia. (Endast tillgängligt för vissa modeller)
Förinställt
Välj detta alternativ för att återsälla alla inställningar till fabriksinställningar.