Hem > Nätverk > Program och verktyg för nätverkshantering > Lära sig om program och verktyg för nätverkshantering

Lära sig om program och verktyg för nätverkshantering

Webbaserad hantering

Webbaserad hantering är en funktion som använder en standardwebbläsare för att hantera din maskin via HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) eller HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol over Secure Socket Layer). Skriv in maskinens IP-adress i webbläsaren för att komma åt och ändra inställningarna för skrivarservern.

BRAdmin Light (Windows)

Verktyget BRAdmin Light är utformat för initial inställning av nätverksanslutna Brother-enheter. Du kan använda verktyget för att söka efter Brother-produkter i nätverket, visa status och konfigurera de grundläggande nätverksinställningarna, t.ex. IP-adressen.

Gå till Nerladdningar-sidan för din modell på Brother Solutions Center på support.brother.com för att hämta BRAdmin Light.

image
  • Om du använder Windows Firewall eller en brandväggsfunktion från ett antispion- eller antivirusprogram ska du tillfälligt inaktivera den. När du är säker på att du kan skriva ut ska du konfigurera programvarans inställningar enligt anvisningarna.

BRAdmin Professional (Windows)

BRAdmin Professional är ett verktyg för mer avancerad hantering av nätverksanslutna Brother-enheter. Du kan använda verktyget för att söka efter Brother-produkter i nätverket och visa status för enheterna i ett lättläst Windows Utforskaren-liknande fönster, som ändrar färg för att identifiera status för alla enheter. Du kan konfigurera nätverks- och enhetsinställningar och uppdatera enhetens firmware (den inbyggda programvaran) från en Windows-dator i nätverket. BRAdmin Professional kan också logga aktiviteter på Brother-enheter på ditt nätverk och exportera loggdata.

image
  • För att hämta den senaste versionen av Brothers BRAdmin Professional-verktyg går du till Nerladdningar-sidan för din modell på Brother Solutions Center på support.brother.com.
  • Nodnamn: Nodnamnet visas i det aktuella BRAdmin Professional-fönstret. Standardnodnamnet är ”BRNxxxxxxxxxxxx” för ett trådbundet nätverk eller ”BRWxxxxxxxxxxxx” för ett trådlöst nätverk (där ”xxxxxxxxxxxx” står för maskinens MAC-adress/Ethernet-adress).
  • Om du använder Windows Firewall eller en brandväggsfunktion från ett antispion- eller antivirusprogram ska du tillfälligt inaktivera den. När du är säker på att du kan skriva ut ska du konfigurera programvarans inställningar enligt anvisningarna.

Fjärrinställning (Windows och Mac) (MFC-J1300DW)

Med fjärrinställningsprogrammet kan du konfigurera flera maskin- och nätverksinställningar från ett Windows- eller ett Mac-program. När du startar programmet hämtas maskininställningarna automatiskt till din dator och visas på datorns bildskärm. Om du ändrar inställningarna kan du överföra dem direkt till maskinen.

image

Windows

Detta verktyg kan användas för antingen en USB-anslutning eller en nätverksanslutning.

Mac

• Gå till Nerladdningar-sidan för din modell på Brother Solutions Center på support.brother.com för att hämta Fjärrinställning.
  • Detta verktyg kan användas med en USB-anslutning.