Få åtkomst till Webbaserad hantering

• Vi rekommenderar att du använder HTTPS-säkerhetsprotokollet när du konfigurerar inställningarna med hjälp av webbaserad hantering.

• När du använder HTTPS för konfiguration av webbaserad hantering, kommer din webbläsare att visa en varningsdialogruta. För att undvika att varningsdialogrutan visas kan du installera ett självsignerat certifikat för att använda SSL/TLS-kommunikation. imageimage Närliggande information

• Standardlösenord för inloggning för hantering av maskininställningar är initpass. Vi rekommenderar att du ändrar det för att skydda din maskin från obehörig åtkomst.

1. Starta webbläsaren.
  2. Ange ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress).
    Exempel:

https://192.168.1.2

image
    • Om du använder DNS (Domain Name System) eller har aktiverat ett NetBIOS-namn kan du ange ett annat namn som ”SharedPrinter” i stället för IP-adressen.

• Exempel:

https://SharedPrinter

Om du aktiverar ett NetBIOS-namn kan du även använda nodnamnet.

• Exempel:

https://brnxxxxxxxxxxxx

NetBIOS-namnet anges i nätverkskonfigurationsrapporten.

• För Mac öppnar du webbaserad hantering genom att klicka på maskinikonen på skärmen Status Monitor.
  3. Om maskinen ber om ett lösenord skriver du in det och klickar sedan på image.
Därefter kan du ändra skrivarserverns inställningar.

Om du har ändrat protokollinställningarna måste du starta om maskinen när du har klickat på Submit (Skicka) för att aktivera konfigurationen.

Varje gång du öppnar webbaserad hantering anger du lösenordet i fältet Login (Logga in) och klickar sedan på image. När du har konfigurerat inställningarna loggar du ut genom att klicka på image.