Hem > Säkerhet > Säkerhet gällande nätverk > Använda IEEE 802.1x-autentisering för ett trådbundet eller ett trådlöst nätverk > Konfigurera IEEE 802.1x-autentisering för ett trådbundet eller ett trådlöst nätverk med hjälp av webbaserad hantering (webbläsare)

Konfigurera IEEE 802.1x-autentisering för ett trådbundet eller ett trådlöst nätverk med hjälp av webbaserad hantering (webbläsare)

• Om du konfigurerar maskinen med EAP-TLS-autentisering måste du installera klientcertifikatet från CA innan du påbörjar konfigurationen. Kontakta din nätverksadministratör rörande klientcertifikatet. Om du har installerat mer än ett klientcertifikat rekommenderar vi att du antecknar namnet på det certifikat du vill använda.
  • Innan du verifierar servercertifikatet måste du importera CA-certifikatet som har utfärdats av det CA som signerade servercertifikatet. Kontakta din nätverksadministratör eller Internetleverantör (ISP) för att bekräfta om ett CA-certifikat måste importeras eller inte.

image

Du kan även konfigurera IEEE 802.1x-autentiseringen med:

• BRAdmin Professional (trådanslutet eller trådlöst nätverk)
  • Installationsguide för trådlöst från kontrollpanelen (trådlöst nätverk)
  • Installationsguide för trådlöst på installationsskivan (trådlöst nätverk)

1. Starta webbläsaren.
  2. Ange ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress).
    Exempel:

https://192.168.1.2

image
    • Om du använder DNS (Domain Name System) eller har aktiverat ett NetBIOS-namn kan du ange ett annat namn som ”SharedPrinter” i stället för IP-adressen.

• Exempel:

https://SharedPrinter

Om du aktiverar ett NetBIOS-namn kan du även använda nodnamnet.

• Exempel:

https://brnxxxxxxxxxxxx

NetBIOS-namnet anges i nätverkskonfigurationsrapporten.

• För Mac öppnar du webbaserad hantering genom att klicka på maskinikonen på skärmen Status Monitor.
  3. Om maskinen ber om ett lösenord skriver du in det och klickar sedan på image.
  4. Klicka på fliken Network (Nätverk).
  5. Gör något av följande:
    Alternativ
    Beskrivning
    Kabelanslutet nätverk
    Klicka på fliken Wired (Kabelansluten) och välj sedan Wired 802.1x Authentication (Autentisering av kabelansluten 802.1X) i vänster navigationsfält.
    Trådlöst nätverk
    Klicka på fliken Wireless (Trådlös) och välj sedan Wireless (Enterprise) (Trådlös (Enterprise)) i vänster navigationsfält.
  6. Konfigurera autentiseringsinställningar för IEEE 802.1x.
    image
    • Om du vill aktivera autentisering med IEEE 802.1x för ett trådbundet nätverk väljer du Enabled (Aktiverad) för Wired 802.1x status (Kabelansluten 802.1X-status) på sidan Wired 802.1x Authentication (Autentisering av kabelansluten 802.1X).
    • Om du använder EAP-TLS-autentisering måste du välja det klientcertifikat som har installerats (visas med certifikatets namn) för verifiering i listrutan Client Certificate (Klientcertifikat).
    • Om du väljer EAP-FAST, PEAP, EAP-TTLS eller EAP-TLS-autentisering kan du välja verifieringsmetoden i listrutan Server Certificate Verification (Verifiering av servercertifikat). Verifiera servercertifikatet med CA-certifikatet som har importerats till maskinen i förväg och som har utfärdats av det CA som signerade servercertifikatet.
    Välj en av följande verifieringsmetoder i listrutan Server Certificate Verification (Verifiering av servercertifikat):
    Alternativ
    Beskrivning
    No Verification (Ingen verifiering)
    Man kan alltid ha förtroende för servercertifikatet. Verifieringen utförs inte.
    CA Cert. (Certifikatutfärdarcertifikat)
    Verifieringsmetoden för att kontrollera CA-tillförlitligheten hos servercertifikatet med CA-certifikatet som har utfärdats av det CA som signerade servercertifikatet.
    CA Cert. + ServerID (Certifikatutfärdarcertifikat + ServerID)

Verifieringsmetoden för kontroll av det vanliga namnet *1-värdet för servercertifikatet, förutom servercertifikatets CA-tillförlitlighet.

7. Klicka på Submit (Skicka) när konfigurationen genomförts.
    För trådbundet nätverk: När konfigurationen är klar, anslut din maskin till nätverket som stöds av IEEE 802.1x. Efter några minuter skriver du ut nätverkskonfigurationslistan för att kontrollera <Wired IEEE 802.1x>-status.
    Alternativ
    Beskrivning
    Success
    Den trådbundna funktionen för IEEE 802.1x aktiveras och autentiseringen har lyckats.
    Failed
    Den trådbundna funktionen för IEEE 802.1x aktiveras men autentiseringen misslyckades.
    Off
    Den trådburna funktionen för IEEE 802.1x är inte tillgänglig.
*1
Verifieringen av det vanliga namnet jämför det vanliga namnet på servercertifikatet och teckensträngen som konfigurerats för Server ID. Kontakta din systemadministratör om servercertifikatets vanliga namn och konfigurera sedan Server ID innan du använder denna metod.