Hem > Säkerhet > Säkerhet gällande nätverk > Hantera din nätverksmaskin säkert med IPsec > Konfigurera IPsec med hjälp av webbaserad hantering

Konfigurera IPsec med hjälp av webbaserad hantering

Villkoren för IPsec-anslutning består av två typer av Template (Mall): Address (Adress) och IPsec. Du kan konfigurera upp till 10 anslutningsvillkor.
  1. Starta webbläsaren.
  2. Ange ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress).

Till exempel:

https://192.168.1.2

3. Om maskinen ber om ett lösenord skriver du in det och klickar sedan på image.
  4. Klicka på fliken Network (Nätverk).
  5. Klicka på fliken Security (Säkerhet).
  6. Klicka på menyn IPsec i vänster navigationsfält.
  7. Konfigurera inställningarna.
    Alternativ Beskrivning
    Status

Aktivera eller inaktivera IPsec.

Negotiation Mode (Förhandlingsläge)

Välj Negotiation Mode (Förhandlingsläge) för IKE fas 1. IKE är ett protokoll som används för att byta krypteringsnycklar för krypterad kommunikation med hjälp av IPsec.

I läget Main (Huvudläge) är bearbetningstiden längre men säkerheten är hög. I läget Aggressive (Aggressivt läge) är bearbetningstiden kortare än i läget Main (Huvudläge) men säkerheten är låg.

All Non-IPsec Traffic (All trafik som inte är IPsec)

Välj den åtgärd som ska vidtas för icke IPsec-paket.

När du använder webbtjänster måste du välja Allow (Tillåt) för All Non-IPsec Traffic (All trafik som inte är IPsec). Om du väljer Drop (Släpp) går det inte att använda webbtjänster.

Broadcast/Multicast Bypass (Sändning/åsidosättning av multicast)

Välj Enabled (Aktiverad) eller Disabled (Inaktiverad).

Protocol Bypass (Åsidosättning av protokoll)

Välj kryssrutan för det eller de alternativ du önskar.

Rules (Regler)

Aktivera mallen genom att markera kryssrutan Enabled (Aktiverad). Om du väljer flera kryssrutor har kryssrutorna med de lägre numren prioritet om inställningarna för valda kryssrutor hamnar i konflikt.

Klicka på motsvarande listruta för att välja den Address Template (Adressmall) som används för IPsec-anslutningsvillkoren. Lägg till en Address Template (Adressmall) genom att klicka på Add Template (Lägg till mall).

Klicka på motsvarande listruta för att välja den IPsec Template (IPsec-mall) som används för IPsec-anslutningsvillkoren. Lägg till en IPsec Template (IPsec-mall) genom att klicka på Add Template (Lägg till mall).

8. Klicka på Submit (Skicka).

Om maskinen måste startas om för att registrera nya inställningar visas bekräftelseskärmen för omstart.

Om det finns en tom post i den mall du aktiverade i Rules (Regler)-tabellen visas ett felmeddelande. Bekräfta dina val och klicka på Submit (Skicka) igen.