Hem > Nätverk > Ytterligare metoder för konfiguration av din Brother-maskin för ett trådlöst nätverk > Innan du konfigurerar din Brother-maskin för ett trådlöst nätverk

Innan du konfigurerar din Brother-maskin för ett trådlöst nätverk

Bekräfta följande innan du försöker konfigurera ett trådlöst nätverk:

• Du måste känna till ditt användar-ID och ditt lösenord om du använder ett trådlöst företagsnätverk.

• För att få bästa möjliga resultat vid vanliga, dagliga dokumentutskrifter ska du placera Brother-maskinen så nära åtkomstpunkten/routern för det trådlösa WLAN som möjligt och se till att det finns så få hinder som möjligt mellan maskinen och åtkomstpunkten. Om det finns stora föremål eller väggar mellan de båda enheterna, eller om det förekommer störningar från andra elektroniska apparater, kan detta påverka dokumentens dataöverföringshastighet.

Av den anledningen är en trådlös anslutning kanske inte alltid den bästa anslutningsmetoden för alla typer av dokument och program. Om du skriver ut stora filer, till exempel dokument med flera sidor med både text och stora bilder, kan du välja att använda trådbundet nätverk för snabbare datakommunikation (endast modeller som stöds) eller USB som har den snabbaste överföringshastigheten.

• Trots att Brother-maskinen kan användas i både trådbundna och trådlösa nätverk (endast modeller som stöds), går det bara att använda en anslutningsmetod i taget. Dock kan en trådlös nätverksanslutning och en Wi-Fi Direct-anslutning, eller en trådbunden nätverksanslutning (endast modeller som stöds) och en Wi-Fi Direct-anslutning användas samtidigt.
image
Om du inte känner till säkerhetsinformationen (till exempel nätverksnamn (SSID) och nätverksnyckel) bör du rådgöra med tillverkaren av routern, din systemadministratör eller internetleverantör.