Hem > Rutinunderhåll > Rengör din Brother-maskin > Rengör skrivarhuvudet från din dator (Mac)

Rengör skrivarhuvudet från din dator (Mac)

För att upprätthålla en bra utskriftskvalitet kommer maskinen att rensa skrivhuvudet automatiskt vid behov. Du kan starta rengöringsprocessen manuellt om du får problem med utskriftskvaliteten.
  1. Välj Systeminställningar i Apple-menyn.
  2. Välj Skrivare och skannrar och välj därefter maskinen.
  3. Klicka på knappen Alternativ och förbrukningsmaterial.
  4. Klicka på fliken Verktyg och sedan på knappen Öppna Skrivarverktyg.
    Skärmen Status Monitor visas.
  5. Klicka på menyn Kontroll och välj sedan Underhåll.
  6. Välj ett av följande alternativ:
    Alternativ
    Beskrivning
    Kontrollera utskriftskvalitet...
    Används för att skriva ut en testsida för att kontrollera utskriftskvaliteten.
    Rengöring av skrivhuvud...
    Används för att starta en manuell rensning av skrivhuvudet. Välj om det uppstår en linje eller vita luckor i texten eller på bilden på testsidan.
  7. Gör något av följande:
    • Klicka på Kontrollera utskriftskvalitet... om du valde alternativet Start.

Maskinen skriver ut testsidan.

• Om du har valt alternativet Rengöring av skrivhuvud..., välj Endast svart, Endast färg, eller Alla för rengöringstyp och klicka sedan på Nästa.
  8. Välj alternativet Enkel, Mellan, eller Djup för rengöringsstyrka och klicka sedan på Nästa.
  9. Klicka på Start.
    Maskinen börjar rengöra sig.