Hem > Fax > Telefontjänster och externa enheter > Extern telefonsvarare (TAD)

Extern telefonsvarare (TAD)

Relaterade modeller:MFC‑J1300DW

Du kopplar en extern telefonsvarare till samma linje som maskinen. När telefonsvararen svarar på ett samtal, kommer maskinen att försöka avkänna eventuella faxsignaler som sänds av en annan faxmaskin. Om sådana föreligger tar den över och tar emot faxmeddelandet i fråga. Telefonsvararen tar emot ett röstmeddelande och [Telefon] visas på LCD-skärmen om maskinen inte avkänner några faxsignaler.

Den externa telefonsvararen måste svara inom fyra signaler (vi rekommenderar att du ställer in telefonsvararen på två signaler). Detta på grund av att maskinen inte kan höra faxsignalerna förrän den externa telefonsvararen tagit emot samtalet. Den sändande maskinen sänder bara faxsignaler i åtta till tio sekunder till. Använd inte en avgiftsbesparande inställning för telefonsvararen om fler än fyra signaler behövs för att aktivera den.

image

VIKTIGT

Anslut INTE flera telefonsvarare till samma telefonlinje.

image

Sänk inställningen av den externa telefonsvararens signalfördröjning om du har problem att ta emot faxmeddelanden.