Hem > Mobile/Web Connect > Google Cloud Print > Innan du använder Google Cloud Print > Registrera din maskin hos Google Cloud Print med webbaserad hantering

Registrera din maskin hos Google Cloud Print med webbaserad hantering

Kontrollera att du redan har skapat ett Google-konto. Om du inte redan har ett konto använder du en dator eller en mobil enhet för att ta dig till Googles webbplats (https://accounts.google.com/signup) där du kan skapa ett konto.

Se till att Brother-maskinen är inaktiv innan du startar registreringsprocessen.

Innan du börjar registrera din maskin ber vi dig kontrollera att rätt datum och tid har ställts in på maskinens kontrollpanel. imageimage Närliggande information

1. Kontrollera att Brother-maskinen är ansluten till samma nätverk som datorn eller den mobila enheten.
  2. Starta webbläsaren.

Ange ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress eller skrivarservernamn). Till exempel: https://192.168.1.2

Om maskinen ber om ett lösenord skriver du in det och klickar sedan på image.

3. Klicka på fliken Network (Nätverk).
  4. Klicka på menyn Protocol (Protokoll) i vänster navigationsfält.
  5. Se till att Google Cloud Print är vald, och klicka sedan på Advanced Settings (Avancerade inställningar).
  6. Se till att Status är inställd på Enabled (Aktiverad). Klicka på Register (Registrera).
  7. När ett bekräftelsemeddelande visas på maskinens LCD-skärm trycker du på [OK].
    image
    Om du inte ser bekräftelsemeddelandet på maskinens LCD-skärm upprepar du stegen.
  8. Klicka på Google.
  9. Inloggningsskärmen för Google Cloud Print visas. Logga in med ditt Google-konto och följ anvisningarna på skärmen för att registrera din maskin.
  10. När du har registrerat maskinen går du tillbaka till skärmen för Webbaserad hantering och ser till att Registration Status (Registreringsstatus) är inställd på Registered (Registrerad).
    image
    Om din maskin har stöd för Secure Function Lock (Säkert funktionslås) är det möjligt att skriva ut via Google Cloud Print även om datorutskriften är begränsad för varje användare. För att begränsa utskrift via Google Cloud Print inaktiverar du Google Cloud Print med hjälp av Webbaserad hantering eller ställer in Secure Function Lock (Säkert funktionslås) till Offentligt läge, och begränsar sedan utskrift för offentliga användare. imageimage Närliggande information