Ställa in en Skanna till SFTP-profil

Ställ in en Skanna till SFTP-profil för att skanna och ladda upp den skannade datan direkt på en SFTP-plats.

Vi rekommenderar Microsoft Internet Explorer 11/Microsoft Edge för Windows och Safari 10/11 för Mac. Se alltid till att ha JavaScript och cookies aktiverade, oavsett vilken webbläsare du använder.

1. Starta webbläsaren.

Ange ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress eller skrivarservernamn). Till exempel: https://192.168.1.2

Om maskinen ber om ett lösenord skriver du in det och klickar sedan på image.

2. Klicka på fliken Scan (Skanna).
  3. Klicka på menyn Scan to FTP/SFTP/Network/SharePoint (Skanna till FTP/SFTP/nätverk/SharePoint) i vänster navigationsfält.
  4. Välj alternativet SFTP och klicka sedan på Submit (Skicka).
    image
  5. Klicka på menyn Scan to FTP/SFTP/Network/SharePoint Profile (Skanna till FTP/SFTP/nätverk/SharePoint-profil) i vänster navigationsfält.
  6. Välj profilen som du vill konfigurera eller ändra.
    image

Om du använder följande tecken: ?, /, \, ", :, <, >, | eller * kan fel i sändningen ske.

Alternativ Beskrivning
    Profile Name (Profilnamn)

Ange ett namn för serverprofilen (upp till 15 alfanumeriska tecken). Maskinen visar namnet på LCD-skärmen.

Host Address (Värdadress)

Ange värdadressen (till exempel: ftp.example.com, högst 64 tecken) eller IP-adressen (till exempel 192.23.56.189).

Username (Användarnamn)

Ange ett användarnamn (upp till 32 tecken) som har behörighet att skriva data i FTP-servern.

Auth. Method (Aut.metod )

Välj Password (Lösenord) eller Public Key (Offentlig nyckel).

Gör något av följande:

• När du väljer Password (Lösenord) anger du lösenordet (upp till 32 tecken) som tillhör det användarnamn du skrev in i fältet Username (Användarnamn). Ange lösenordet igen i fältet Retype password (Ange lösenord igen).

• När du väljer Public Key (Offentlig nyckel), väljer du autentiseringstypen i listrutan Client Key Pair (Kundnyckelpar).

Server Public Key (Publik nyckel för servern) Välj autentiseringsmetod.
    Store Directory (Lagra katalog)

Ange sökvägen (upp till 60 tecken) till mappen på FTP-servern dit du vill skicka dina skannade data. Skriv inget snedstreck i början av sökvägen (till exempel: brother/abc).

File Name (Filnamn)

Välj ett filnamn från de förvalda namn som tillhandahålls eller från användardefinierade namn. Du kan ställa in de användardefinierade namnen och filnamnsstil i menyn Scan File Name (Skanna filnamn) i vänster navigationsfält.

Quality (Kvalitet)

Välj en kvalitetsinställning. Om du väljer alternativet User Select (Användar val) ber maskinen användaren att välja en inställning varje gång skanningsprofilen används.

File Type (Filtyp)

Välj vilken filtyp du vill använda för skannade dokument. Om du väljer alternativet User Select (Användar val) ber maskinen användaren att välja en inställning varje gång skanningsprofilen används.

Document Size (Dokumentstorlek)

Välj dokumentstorlek i listan. Detta är nödvändigt för att se till att den skannade filen har korrekt storlek.

Scan Long Paper (Skanna långt papper) (ADF)

Välj alternativet On (På) om du vill skanna ett dokument utskrivet på långt papper med dokumentmatare.

ADF Auto Deskew (ADF Autokorrigering)

Välj Auto för att ställa in maskinen att automatiskt korrigera dokumentets skevhet när sidorna skannas från dokumentmataren.

Skip Blank Page (Hoppa över tom sida)

Välj alternativet On (På) om du vill ta bort tomma sidor i dokumentet från skanningsresultaten.

Skip Blank Page Sensitivity (Hoppa över känslighet för tom sida)

Ställ in känslighetsnivå för att detektera tomma sidor i skannade data. Ju högre känslighet, desto enklare är det för maskinen att detektera tomma sidor.

Remove Background Color (Ta bort bakgrundsfärg)

Ändra mängden bakgrundsfärg som tas bort.

Brightness (Ljusstyrka)

Välj ljusstyrka.

Contrast (Kontrast)

Välj kontrastnivå.

Port Number (Portnummer)

Ändra inställningen för Port Number (Portnummer) som används för att komma åt FTP-servern. Standardinställningen är port 22. I de flesta fall behöver den här inställningen inte ändras.

7. Klicka på Submit (Skicka).