Hem > Felsökning > Om du har problem med maskinen > Nätverksproblem > Använda reparationsverktyget för nätverksanslutningar (Windows)

Använda reparationsverktyget för nätverksanslutningar (Windows)

Använd reparationsverktyget för nätverksanslutning för att fixa nätverksinställningar för Brother-maskiner. Verktyget tilldelar rätt IP-adress och nätmask.
  • Windows 7/Windows 8/Windows 10

Du måste logga in med administratörsbehörighet.

• Kontrollera att Brother-maskinen är påslagen och ansluten till samma nätverk som datorn.
  1. Gör något av följande:
    Alternativ
    Beskrivning
    Windows 7

Klicka på image (Start) > Alla program > Brother > Brother Utilities.

Klicka på rullgardinsmenyn och välj ditt modellnamn (om det inte redan är valt). Klicka på Verktyg i vänster navigationsfält och klicka sedan på Reparationsverktyg för nätverksanslutningar.

Windows 8/Windows 10

Starta image (Brother Utilities) och klicka sedan på rullgardinsmenyn för att välja ditt modellnamn (om det inte redan är valt). Klicka på Verktyg i vänster navigationsfält och klicka sedan på Reparationsverktyg för nätverksanslutningar.

image
    Om skärmen User Account Control visas klickar du på Ja.
  2. Följ anvisningarna på skärmen.
  3. Kontrollera diagnosen genom att skriva ut nätverkskonfigurationsrapporten.
    image

Reparationsverktyget för nätverksanslutningar startar automatiskt om du väljer alternativet Aktivera reparationsverktyget för nätverksanslutning i Status Monitor. Högerklicka på Status Monitor-skärmen och klicka sedan på Andra inställningar>Aktivera reparationsverktyget för nätverksanslutning. Detta rekommenderas inte när din nätverksadministratör ställt in IP-adressen till statisk, eftersom IP-adressen ändras automatiskt.

Om rätt IP-adress och nätmask inte har tilldelats trots att du har använt reparationsverktyget för nätverksanslutningar, ska du be nätverksadministratören om de här uppgifterna.