Hem > Kopiering > Kopieringsalternativ

Kopieringsalternativ

Tryck på knappen [Alternativ] för att ändra kopieringsinställningar.
Alternativ Beskrivning

Kvalitet

Välj kopieringsupplösning för aktuell dokumenttyp.

Papperstyp

Välj en papperstyp.

Om du använder specialpapper vid kopieringen ska du ställa in maskinen på rätt papperstyp för att få bästa möjliga utskriftskvalitet.

Papp.format

Välj ett pappersformat.

När du kopierar till något annat papper än A4-format måste du ändra inställningarna för pappersformat.

Först./Förm.

100%

-

Förstora

Välj förstoringsgrad för nästa kopia.

Förminska

Välj förminskningsgrad för nästa kopia.

Anpassa till sida

Justera kopieringsformatet till det pappersformat som du har ställt in.

Eget (25-400%)

Välja en förstorings- eller förminskningsgrad.

Duplexkopia

Välj för att kopiera på papprets båda sidor.

1–sidig → 2–sidig

1–sidig → 2–sidig

2–sidig → 2–sidig

2–sidig → 2–sidig

Täthet

Öka densiteten för att göra texten mörkare.

Minska densiteten för att göra texten ljusare.

Ta bort bakgrundsfärg

Tar bort dokumentets bakgrundsfärg på kopior. Den vita bakgrunden blir mer synlig. På detta sätt sparar du bläck och gör det lättare att läsa vissa kopior.

image

Stapla/Sortera

Välj för att stapla eller sortera flera kopior.

Bunta

Bunta

Sortera

Sortera

Sidlayout

Gör N på 1-, 2 på 1 ID- eller affischkopior.

4 på 1

4 på 1

Affisch

Affisch

Avancerade inställningar

Bläcksparläge

Skriver ut färger ljusare och förstärker konturerna på bilder.

image

Tunn papperskopia

Undviker genomblödning på tunt papper vid kopiering.

image

Bokkopia

Korrigerar mörka kanter och skevhet vid kopiering från kopieringsglaset.

image

Vattenstämpel

Placerar text i ditt dokument som en vattenstämpel.

image

Ställ in ny standard

Sparar dina vanligaste kopieringsinställningar genom att ange dem som standardinställningar.

Fabriksinst.

Återställer kopieringsinställningarna till fabriksinställningarna.

image
  • Du kan spara de aktuella inställningarna genom att trycka på [Spara som genväg].

• Kopieringsfunktionerna Ink Save Mode, Thin Paper Copy, Book Copy och Watermark stöds genom en teknik från Reallusion, Inc.