Hem > Fax > Ta emot ett fax > Inställningar för mottagningsläge > Överblick över mottagningslägen

Överblick över mottagningslägen

Relaterade modeller:MFC‑J1300DW

I vissa mottagningslägen besvaras faxsamtal automatiskt ([Endast fax] och [Fax/Tel]).Du kanske vill ändra antalet signaler innan du använder lägena.

Endast fax
I läget [Endast fax] besvaras alla samtal automatiskt som faxsamtal.
Fax/Tel
Läget [Fax/Tel] hjälper dig att hantera inkommande samtal genom att känna igen om det är ett faxmeddelande eller ett röstsamtal och hantera det på något av följande sätt:
  • Faxmeddelanden tas emot automatiskt.
  • Röstsamtal startar F/T-ringsignalen som uppmanar dig att svara. F/T-ringsignalen är en dubbel ringsignal som kommer från maskinen.
Manuell
Läget [Manuell] stänger av alla automatiska svararfunktioner.

Du tar emot ett fax i läget [Manuell] genom att lyfta på luren på en extern telefon. När du hör faxsignaler (korta upprepade signaler) trycker du på startknappen och sedan på [Ta emot] för att ta emot ett fax. Du kan även använda faxavkänningsfunktionen för att ta emot fax genom att lyfta en lur på samma linje som maskinen.

Extern TSV
I läget [Ext:Tel/Tsv] kan en extern telefonsvarare hantera inkommande samtal.
Inkommande samtal tas om hand på följande sätt:
  • Faxmeddelanden tas emot automatiskt.
  • Den person som ringer kan spela in ett meddelande på telefonsvararen.