Hem > Rutinunderhåll > Rengör din Brother-maskin > Rengör skrivarhuvudet på din Brother-maskin

Rengör skrivarhuvudet på din Brother-maskin

För att upprätthålla en bra utskriftskvalitet kommer maskinen att rensa skrivhuvudet automatiskt vid behov. Du kan starta rengöringsprocessen manuellt om du får problem med utskriftskvaliteten.
  • Rengör skrivhuvudet om en horisontell linje eller tomma textrader skrivs ut i bilder eller text. Beroende på färgproblem kan du välja att rengöra bara svart, tre färger samtidigt (gul/cyan/magenta) eller alla fyra färgerna samtidigt.
  • Bläck förbrukas vid rengöring av skrivhuvudet.
  • Rengöring alltför ofta leder till onödig bläckförbrukning.
VIKTIGT
Vidrör INTE skrivhuvudet. Du riskerar att orsaka permanent skada och kan upphäva skrivhuvudets garanti.
  1. Tryck på image[Inställn.]>[Underhåll]>[Skrivhuvudsrengöring].
  2. Tryck på [Endast svart], [Endast färg] eller [Alla].
  3. Tryck på [Normal], [Starkt] eller [Starkast].
  4. Tryck på [Start].
    Maskinen rengör skrivhuvudet.
image
  • Om du rengör skrivhuvudet utan att utskriften förbättras kan du prova att installera en ny Brother-originalbläckpatron för varje problemfärg. Försök rengöra skrivhuvudet igen. Om utskriften inte förbättras, kontakta Brothers kundtjänst eller en lokal Brother-återförsäljare.
  • Du kan även rengöra skrivhuvudet från din dator.