Hem > Utskrift > Skriva ut från din dator (Windows) > Utskriftsinställningar (Windows)

Utskriftsinställningar (Windows)

Grundläggande Flik

image
  1. Papperstyp
    Välj den typ av media som du vill använda. För att uppnå bästa utskriftsresultat anpassar maskinen automatiskt utskriftsinställningarna i enlighet med den valda medietypen.
    Långsamtorkande papper
    Välj det här alternativet om du använder en papperstyp på vilket bläcket torkar långsamt. Den här inställningen kan göra texten något suddig.
  2. Utskriftskvalitet
    Välj önskad utskriftsupplösning. Eftersom utskriftskvalitet och -hastighet är relaterade tar det längre tid att skriva ut dokumentet om du vill ha högre kvalitet.
  3. Pappersstorlek
    Välj den typ av papper som du vill använda. Du kan antingen välja mellan ett standardpappersformat eller skapa ett anpassat pappersformat.
    Kantfri
    Välj det här alternativet om du vill skriva ut foton utan kanter. Eftersom bilddata är något större än den pappersstorlek som du använder medför detta en viss beskärning av fotots kanter.

Du kan kanske inte välja Kantfri för vissa kombinationer av medietyp och kvalitet, eller från vissa program.

4. Färgläge
    Välj önskat färgläge.
  5. Orientering
    Välj orientering (stående eller liggande) för utskriften.

Om programmet innehåller en liknande inställning rekommenderar vid att du anger orienteringen i programmet.

6. Kopior
    Här anger du antalet kopior (1–999) som du vill skriva ut.
    Sortera
    Välj det här alternativet om du vill skriva ut uppsättningar av dokument med flera sidor i den ursprungliga sidordningen. När du valt det här alternativet skrivs en kopia av dokumentet ut och samma dokument skrivs sedan ut igen efter hur många kopior du valt. Om du inte valt alternativet skrivs varje sida ut efter hur många kopior du valt innan nästa sida av dokumentet skrivs ut.
    Omvänd ordning
    Välj det här alternativet om du vill skriva ut dokumentet i omvänd ordning. Den sista sidan i dokumentet skrivs ut först.
  7. Flersidig utskrift
    Välj det här alternativet om du vill skriva ut flera sidor på ett enda pappersark eller skriva ut en sida i ditt dokument på flera ark.
    Sidordning
    Välj sidordningen vid utskrift av flera sidor på ett enda pappersark.
    Kantlinje
    Välj kant som ska användas vid utskrift av flera sidor på ett enda pappersark.
  8. Duplex / Häfte
    Välj det här alternativet om du vill skriva ut på båda sidor av pappret eller skriva ut ett dokument i broschyrformat med dubbelsidig utskrift.
    Duplexinställningar-knapp
    Klicka på den här knappen för att välja typ av bindning för dubbelsidig utskrift. Det finns fyra typer av dubbelsidiga bindningar för respektive orientering.

Avancerat Flik

image
  1. Färg / Gråskala
    Välj färg eller gråskala. Utskriftshastigheten är högre med gråskala än med färg. Om dokumentet innehåller färg och du väljer gråskala kommer dokumentet att skrivas ut med gråskala i 256 nivåer.
  2. Färgförstärkning
    Välj detta alternativ för att använda funktionen Färgförbättring. Med den här funktionen analyseras din bild och skärpa, vitbalans och färgtäthet förbättras. Processen kan ta flera minuter beroende på bildens storlek och datorn.
  3. Bläcksparläge
    Välj det här alternativet om du vill skriva ut ljusare färger och vill betona bildkonturerna. Hur mycket bläck som sparas beror på den typ av dokument som skrivs ut. Bläcksparläge kan göra att utskrifterna inte ser precis likadana ut som på skärmen.

Funktionen Bläcksparläge stöds av teknik från Reallusion, Inc.

image
  4. Skalning
    Välj dessa alternativ om du vill förstora eller förminska storleken på sidorna i dokumentet.
    Anpassa till pappersstorlek
    Välj det här alternativet om du vill förstora eller förminska dokumentsidorna till en viss pappersstorlek. När du väljer det här alternativet får du välja pappersstorlek i en rullgardinsmeny.
    Fri
    Välj det här alternativet om du manuellt vill förstora eller förminska dokumentsidorna. När du väljer det här alternativet anger du ett värde i fältet.
  5. Spegelvänd utskrift
    Välj det här alternativet om du vill vända den utskrivna bilden på sidan horisontellt från vänster till höger.
  6. Roterad
    Välj det här alternativet om du vill rotera den utskrivna bilden 180 grader.
  7. Använd vattenstämpel
    Välj det här alternativet om du vill skriva ut en logotyp eller en text på dokumentet som en vattenstämpel. Välj en förhandsinställd vattenstämpel, lägg till en ny vattenstämpel eller använd en bildfil som du själv har skapat.
  8. Utskrift av sidhuvud/sidfot
    Välj det här alternativet om du vill skriva ut datum, tid och inloggningsnamnet på dokumentet.
  9. Användarverifiering
    Den här funktionen gör att du kan bekräfta begränsningarna för varje användare.
  10. Övriga utskriftsalternativ-knapp
    Byt dataöverföringsläge
    Välj dataöverföringsläge för att förbättra utskriftskvaliteten eller utskriftshastigheten.
    Avancerade färginställningar
    Välj den metod som maskinen använder för att ordna punkter för halvtoner.

Du kan justera utskriftens färg tills du erhåller bästa möjliga överensstämmelse med datorskärmen.

Reducera fläckar
    Vissa typer av utskriftsmedier kan behöva längre torktid. Ändra alternativet om du får problem med suddiga utskrifter eller pappersstopp.
    Hämta skrivarens färgdata
    Välj det här alternativet om du vill optimera utskriftskvaliteten med hjälp av maskinens fabriksinställningar, som fastställts specifikt för din Brother-maskin. Använd det här alternativet om du har bytt ut maskinen eller ändrat maskinens nätverksadress.
    Skriv ut arkiv
    Välj det här alternativet om du vill spara utskriften som en PDF-fil på datorn.