Rapport om felkoder för trådlöst LAN

Om den trådlösa LAN-rapporten visar att anslutningen misslyckades, kontrollerar du felkoden på den utskrivna rapporten och hänvisar till följande instruktioner i tabellen:

Felkod

Problem och rekommenderade lösningar

TS-01

Den trådlösa inställningen är inte aktiverad. Ändra den trådlösa inställningen till PÅ.

Om en nätverkskabel är ansluten till maskinen bör du koppla ur den och istället aktivera den trådlösa inställningen på maskinen.

TS-02

Den trådlösa åtkomstpunkten/routern kan inte hittas.

1. Kontrollera följande två punkter:
    • Koppla ur strömmen till den trådlösa åtkomstpunkten/routern, vänta 10 sekunder och koppla sedan in den igen.
    • Om din WLAN-åtkomstpunkt/-router använder filtrering av MAC-adress måste du kontrollera att Brother-maskinens MAC-adress tillåts i filtret.
  2. Om du manuellt har matat in SSID och säkerhetsinformation (SSID/autentiseringsmetod/krypteringsmetod/nätverksnyckel), kan informationen vara felaktig.

Kontrollera SSID och säkerhetsinformation och ange rätt information vid behov.

Denna enhet har inte stöd för 5GHz SSID/ESSID och du måste välja 2,4 GHz SSID/ESSID. Se till att åtkomstpunkten/routern är inställd på 2,4 GHz eller 2,4 GHz/5 GHz blandat läge.

TS-03

Det kan hända att det trådlösa nätverket och säkerhetsinställningen du angett är felaktig. Bekräfta inställningarna för det trådlösa nätverket igen.

Fråga din nätverksadministratör om du inte känner till denna information.

TS-04

Autentiserings-/krypteringsmetoderna som används av den trådlösa åtkomstpunkten/routern stöds inte av din maskin.

Ändra autentiseringsmetod och krypteringsmetod för den trådlösa åtkomstpunkten/routern. Din maskin har stöd för följande autentiseringsmetoder:

• WPA-Personal

TKIP eller AES

• WPA2-Personal

TKIP eller AES

• Öppen

WEP eller None (utan kryptering)

• Delad nyckel

WEP

Inställningarna för SSID eller nätverk kanske inte är inmatade på rätt sätt om problemet inte är löst. Kontrollera inställningarna för trådlöst nätverk.

TS-05

Säkerhetsinformationen (SSID/nätverksnyckel) är felaktig.

Kontrollera SSID och nätverksnyckel.

TS-06

Den trådlösa säkerhetsinformationen (autentiseringsmetod/krypteringsmetod/nätverksnyckel) är felaktig.

Bekräfta den trådlösa säkerhetsinformationen (autentiseringsmetod/krypteringsmetod/nätverksnyckel).

TS-07

Maskinen kan inte identifiera WLAN-åtkomstpunkten/routern som har aktiverat WPS.

Om du vill ansluta med WPS måste du använda både maskinen och WLAN-åtkomstpunkten/routern. Bekräfta anslutningsmetod för WPS på WLAN-åtkomstpunkten/routern och försök att starta igen.

Om du inte vet hur du manövrerar WLAN-åtkomstpunkten/routern med WPS kan du läsa dokumentationen som följde med WLAN-åtkomstpunkten/routern, rådfråga tillverkaren av WLAN-åtkomstpunkten/routern eller fråga din nätverksadministratör.

TS-08

Två eller fler WLAN-åtkomstpunkter som har aktiverat WPS har identifierats.

• Bekräfta att endast en WLAN-åtkomstpunkt/router i området har aktiverat metoden WPS och försök igen.
  • Försök igen efter några minuter för att undvika störning från andra åtkomstpunkter.
image

Så här kontrollerar du information om trådlös säkerhet (SSID/autentiseringsmetod/krypteringsmetod/nätverksnyckel) för WLAN-åtkomstpunkten/routern:

1. Standardsäkerhetsinställningar kan finnas på en etikett som sitter på WLAN-åtkomstpunkten/routern. Eller så kan tillverkarens namn eller modellnumret för WLAN-åtkomstpunkten/routern användas som standardsäkerhetsinställningar.
  2. Se dokumentationen som medföljde din WLAN-åtkomstpunkt/router för information om hur du hittar säkerhetsinställningarna.
  • Om WLAN-åtkomstpunkten/routern är inställd att inte sända SSID, identifieras inte SSID automatiskt. Du måste ange SSID-namnet manuellt.
  • Nätverksnyckeln kan också beskrivas som lösenord, säkerhetsnyckel eller krypteringsnyckel.

Om du inte känner till SSID och inställningar för trådlös säkerhet för din WLAN-åtkomstpunkt/router eller hur du ändrar konfigurationen, se dokumentationen som medföljer din WLAN-åtkomstpunkt/router, eller fråga din Internet-leverantör eller nätverksadministratör.