Hem > Felsökning > Om du har problem med maskinen > Nätverksproblem > Jag kan inte slutföra konfigurationen av den trådlösa nätverksinstallationen

Jag kan inte slutföra konfigurationen av den trådlösa nätverksinstallationen

Stäng av din trådlösa router och sätt på den igen. Försök sedan att konfigurera de trådlösa inställningarna igen. Följ anvisningarna nedan om du inte kan lösa problemet:

Undersök problemet med hjälp av WLAN-rapport.

Orsak Åtgärd Gränssnitt
Dina säkerhetsinställningar (SSID/nätverksnyckel) är felaktiga.
  • Kontrollera säkerhetsinställningarna med hjälp av Wireless Setup Helper (Trådlös inställningshjälp). För mer information och för att ladda ner verktyget, gå till Nerladdningar-sidan för din modell på Brother Solutions Center support.brother.com.
  • Välj och kontrollera att du använder de korrekta säkerhetsinställningarna.
    • Se anvisningarna som medföljer åtkomstpunkten/routern för trådlöst LAN för information om hur du hittar säkerhetsinställningarna.
    • Tillverkarens namn eller modellnumret för åtkomstpunkten/routern för trådlöst LAN kan utgöra standardsäkerhetsinställningen.
    • Konsultera tillverkaren av åtkomstpunkten/routern, din Internetleverantör eller din nätverksadministratör.
Trådlöst
Din Brother-maskins MAC-adress tillåts inte. Kontrollera att Brother-maskinens MAC-adress tillåts i filtret. Du hittar Brother-maskinens MAC-adress via kontrollpanelen. Trådlöst
Din åtkomstpunkt/router för trådlöst LAN är i dolt läge (sänder inte SSID).
  • Ange korrekt SSID-namn eller nätverksnyckel manuellt.
  • Kontrollera SSID-namnet eller nätverksnyckeln i anvisningarna som medföljer åtkomstpunkten/routern för trådlöst LAN och konfigurera om den trådlösa nätverksinstallationen.
Trådlöst
Dina säkerhetsinställningar (SSID/lösenord) är felaktiga.
  • Bekräfta SSID och lösenord.
    • När du konfigurerar nätverket manuellt visas SSID och lösenordet på din Brother-maskin. Om din mobila enhet har stöd för manuell konfigurering visas SSID och lösenordet på din mobila enhets skärm.
Wi-Fi Direct
Du använder Android™ 4.0. När din mobila enhet kopplar från (efter cirka sex minuters användning av Wi-Fi Direct), försök att konfigurera med en knapptryckning (WPS rekommenderas) och ange Brother-maskinen som G/Ä. Wi-Fi Direct
Din Brother-maskin är för långt bort från din mobila enhet. Flytta Brother-maskinen inom 1 meter från den mobila enheten när du konfigurerar nätverksinställningarna för Wi-Fi Direct. Wi-Fi Direct
Det finns några hinder (t.ex. väggar eller möbler) mellan din maskin och den mobila enheten. Flytta Brother-maskinen till en plats utan hinder. Wi-Fi Direct
Det finns en trådlös dator, enhet med stöd för Bluetooth®, mikrovågsugn eller digital trådlös telefon nära Brother-skannern eller den mobila enheten. Flytta andra enheter bort från Brother-maskinen eller den mobila enheten. Wi-Fi Direct
Gör följande om du kontrollerat och provat allt ovanstående, men fortfarande inte kan slutföra konfigurationen av Wi-Fi Direct:
  • Stäng av Brother-maskinen och slå sedan på den igen. Försök sedan att konfigurera Wi-Fi Direct-inställningarna igen.
  • Om du använder Brother-maskinen som klient ska du verifiera hur många enheter som tillåts i det aktuella Wi-Fi Direct-nätverket och sedan kontrollera hur många enheter som för närvarande är anslutna.
Wi-Fi Direct
För Windows
Om din trådlösa anslutning har avbrutits och du har kontrollerat och provat allt som föreslås ovan rekommenderar vi att du använder reparationsverktyget för nätverksanslutningar.