Hem > Fax > Telefontjänster och externa enheter > Voice Over Internet Protocol (VoIP/Telefonlinjestörning)

Voice Over Internet Protocol (VoIP/Telefonlinjestörning)

Relaterade modeller:MFC‑J1300DW

VoIP är en typ av telefonsystem som använder en Internetanslutning istället för en traditionell telefonlinje. Telefonoperatörer sammankopplar ofta VoIP tillsammans med Internet och kabeltjänster.

Din maskin kanske inte fungerar tillsammans med vissa VoIP-system. Om du vill använda din maskin för att skicka och ta emot fax i ett VoIP-system måste du se till att den ena änden av telefonsladden är ansluten till uttaget märkt LINE på din maskin. Den andra änden av telefonsladden kan anslutas till ett modem, en telefonadapter, splitter eller någon annan liknande enhet.

image

image

Om du har några frågor som rör anslutningen av din maskin till VoIP-systemet bör du kontakta din VoIP-operatör.

Lyssna efter en kopplingston när du har anslutit din maskin till VoIP-systemet. Lyft luren till den externa telefonen och lyssna efter en kopplingston. Kontakta din VoIP-operatör om ingen kopplingston hörs.

Om du har problem med att sända eller ta emot fax via ett VoIP-system, så rekommenderar vi att du ändrar maskinens modemhastighet till inställningen [Enkel(VoIP)].