Introduktion till IPsec

IPsec (Internet Protocol Security) är ett säkerhetsprotokoll som använder en alternativ funktion för internetprotokoll för att förhindra manipulering och försäkra att den data som sänds som IP-paket är konfidentiell. IPsec krypterar data som överförs på nätverket, t.ex. utskriftsdata som skickas från datorer till en skrivare. Eftersom data krypteras i nätverkslager, använder applikationer med en högre protokollnivå IPsec, även om användaren inte känner till det.

IPsec stödjer följande funktioner:

• IPsec-överföringar

Enligt inställningsförhållanden för IPsec, skickar den nätverksanslutna datorn data till samt tar emot data från en angiven enhet med IPsec. När enheterna börjar kommunicera med IPsec, byter man först nycklar med IKE (Internet Key Exchange) och sedan sänds krypterad data med hjälp av nycklarna.

IPsec har dessutom två funktionslägen: Transport- och Tunnelläge. Transportläget används huvudsakligen för kommunikation mellan enheter och tunnelläget används i miljöer som t.ex. ett VPN (Virtual Private Network).

image

Följande förhållanden är nödvändiga vid IPsec-överföringar:

• En dator som kan kommunicera med IPsec är ansluten till nätverket.
    • Din Brother-maskin har konfigurerats för IPsec-kommunikation.
    • Den dator som är ansluten till din Brother-maskin har konfigurerats för IPsec-anslutningar.
  • IPsec-inställningar

Inställningarna som krävs för anslutning med IPsec. Dessa inställningar kan konfigureras med hjälp av webbaserad hantering.

image

Du måste använda en webbläsare på en dator som är ansluten till nätverket för att kunna konfigurera IPsec-inställningarna.