Störning på telefonlinje/VoIP

Relaterade modeller:MFC‑J1300DW
Om du har problem med att skicka eller ta emot ett faxmeddelande på grund av troliga störningar på telefonlinjen, eller om du har ett VoIP-system, kan du reducera modemhastigheten för att minimera fel vid faxöverföringar.
  1. Tryck på image[Inställn.]>[Alla inställn.]>[Grundinställn.]>[Kompatibilitet].
  2. Tryck på önskat alternativ.
    • [Enkel(VoIP)] sänker modemhastigheten till 9 600 bit/s och stänger av mottagning av färgfax och ECM (Error Correction Mode) utom för sändning av färgfax. Såvida inte telefonlinjen är utsatt för återkommande störningar kanske du hellre vill använda funktionen endast då du behöver.

För att förbättra kompatibiliteten för de flesta VoIP-tjänster rekommenderar Brother att du ändrar kompatibilitetsinställningen till [Enkel(VoIP)].

• [Normal] ställer in modemets hastighet till 14 400 bit/s.
  3. Tryck på image.
    image
    • VoIP (Voice over IP) är en typ av telefonsystem som använder en Internetanslutning i stället för en vanlig telefonlinje.