Hem > Nätverk > Ytterligare metoder för konfiguration av din Brother-maskin för ett trådlöst nätverk > Konfigurera din maskin för ett trådlöst nätverk när SSID-namnet inte sänds

Konfigurera din maskin för ett trådlöst nätverk när SSID-namnet inte sänds

Innan du konfigurerar maskinen rekommenderar vi att du antecknar inställningarna för det trådlösa nätverket. Du behöver de uppgifterna för att kunna fortsätta med konfigurationen.

1. Kontrollera och skriv ner det trådlösa nätverkets nuvarande inställningar.
    Nätverksnamn (SSID)

Kommunikationsläge Authentication Method (Autentiseringsmetod) Krypteringsmetod Nätverksnyckel
    Infrastruktur Öppet system NONE -
    WEP
    Delad nyckel WEP
    WPA/WPA2-PSK AES
    TKIP

Exempel:

Nätverksnamn (SSID)
    HELLO
    Kommunikationsläge Authentication Method (Autentiseringsmetod) Krypteringsmetod Nätverksnyckel
    Infrastruktur WPA2-PSK AES 12345678
    image
    Om WEP-kryptering används för routern anger du nyckeln som används som den första WEP-nyckeln. Skannern har bara stöd för användning av den första WEP-nyckeln.
  2. Tryck på image [Inställn.]>[Alla inställn.]>[Nätverk]>[WLAN]>[Inställn.guide].
  3. Tryck på [Aktivera WLAN?] när [Ja] visas.
    Guiden för den trådlösa inställningen startar. Tryck på [Nej] om du vill avbryta.
  4. Maskinen kommer att söka i nätverket och visa en lista med tillgängliga SSID. Tryck på image eller image för att visa alternativet [<Ny SSID>] och tryck sedan på det.
  5. Tryck på [OK].
  6. Ange SSID-namnet och tryck på [OK].
    image
    Mer information om hur du skriver in text imageimage Bilaga
  7. Tryck på [Infrastruktur].
  8. Välj autentiseringsmetod och tryck sedan på den.
  9. Gör något av följande:
    • Om du väljer alternativet [Öppet system] trycker du på [Ingen] eller [WEP].

Om du väljer alternativet [WEP] som krypteringstyp anger du WEP-nyckeln och trycker sedan på [OK].

• Om du väljer alternativet [Delad nyckel] anger du WEP-nyckeln och trycker sedan på [OK].
    • Om du väljer alternativet [WPA/WPA2-PSK] trycker du på [TKIP+AES] eller [AES].

Ange WPA-nyckeln och tryck sedan på [OK].

image
    • Mer information om hur du skriver in text imageimage Bilaga.
    • Brother-maskinen stöder endast användning av den första WEP-nyckeln.
  10. Maskinen försöker att ansluta till den trådlösa enhet som du har valt.
Meddelandet [Ansluten] visas på LCD-skärmen om din trådlösa enhet är ansluten.

Du har nu slutfört den trådlösa nätverksinstallationen. Sätt in CD-skivan Brother Installation i datorn eller gå till din modells Nerladdningar-sida hos Brother Solutions Center på support.brother.com för att installera det Komplett drivrutins- & programpaket som krävs för att använda din maskin.