Koti > Vianetsintä > Puhelin- ja faksiongelmat

Puhelin- ja faksiongelmat

Vastaavat mallit:MFC‑L2710DN / MFC‑L2710DW / MFC‑L2730DW / MFC‑L2750DW

Puhelinlinja tai yhteydet

Ongelmat Ehdotukset

Valinta ei toimi. (Ei valintaääntä)

Tarkasta kaikki linjajohdot. Varmista, että puhelinjohto on kytketty puhelinpistorasiaan ja laitteen LINE -pistokkeeseen. Jos olet DSL-tai VoIP-palvelun tilaaja, kysy palveluntarjoajaltasi ohjeita yhteyden muodostukseen.

(Saatavilla vain joissain maissa.)

Muuta ääni-/pulssiasetusta.

Jos laitteeseen on kytketty ulkoinen puhelin, lähetä faksi manuaalisesti nostamalla ulkoinen puhelinkuuloke ja valitsemalla numero ulkoisella puhelimella. Odota, että kuulet faksin vastaanottoäänet, ennen kuin lähetät faksin.

Jos valintaääntä ei kuulu, kytke toimivaksi tietämäsi puhelin ja puhelinjohto pistorasiaan. Nosta sitten ulkoinen puhelinkuuloke ja kuuntele valintaääntä. Jos valintaääntä ei vieläkään kuulu, pyydä puhelinyhtiötä tarkistamaan linja ja/tai pistorasia.

Laite ei vastaa, kun siihen soitetaan.

Varmista, että laitteen vastaanottotila vastaa asetuksia.

Tarkista, kuuluuko valintaääntä. Jos mahdollista, soita laitteeseen ja tarkista, vastaako se. Jos laite ei vieläkään vastaa, tarkista, että puhelinjohto on kytketty puhelinpistorasiaan ja laitteen LINE (LINJA) -liitäntään. Jos laite ei soi, kun yrität soittaa siihen, pyydä puhelinyhtiötä tarkistamaan linja.

Saapuvien puheluiden käsitteleminen

Ongelmat Ehdotukset

Faksipuhelun siirtäminen laitteeseen.

Jos vastasit rinnakkaispuhelimella tai ulkoisella puhelimella, syötä kaukokäynnistystunnuksesi (tehdasasetus on *51). Jos vastasit ulkoiseen puhelimeen, voit vastaanottaa faksin painamalla käynnistyspainiketta.

Kun laite vastaa, sulje puhelin.

Tavallisen puhelinlinjan mukautetut toiminnot.

Jos laitteen puhelinlinjassa on koputus-, koputus-/soittajan tunnistus-, soittajan tunnistus -, vastaajapalvelu-, puhelinvastaaja- tai hälytysjärjestelmätoiminto tai muu mukautettu toiminto, faksien lähetyksessä tai vastaanotossa voi ilmetä ongelmia.

Esimerkki: Jos linjassa on koputustoiminto tai jokin muu mukautettu toiminto ja linja lähettää mukautetun toiminnon merkkiäänen samalla kun faksia lähetetään tai vastaanotetaan, merkkiääni voi väliaikaisesti häiritä faksin lähetystä tai vastaanottoa tai katkaista sen. Brotherin virheenkorjaustilatoiminnon pitäisi ratkaista tämä ongelma. Tämä ongelma johtuu puhelinjärjestelmien toiminnasta, ja se vaikuttaa kaikkiin laitteisiin, jotka lähettävät ja vastaanottavat tietoa tavallisella jaetulla puhelinlinjalla, johon on liitetty mukautettuja toimintoja. Suosittelemme käyttämään erillistä linjaa ilman mukautettuja toimintoja, jos vähäisten häiriöiden välttäminen on erittäin tärkeää.

Faksien vastaanottaminen

Ongelmat Ehdotukset

Faksin vastaanottaminen ei onnistu.

Tarkasta kaikki linjajohdot. Varmista, että puhelinjohto on kytketty puhelinpistorasiaan ja laitteen LINE -pistokkeeseen. Jos olet DSL- tai VoIP-palveluiden tilaaja, kysy palveluntarjoajaltasi ohjeita yhteyden muodostukseen. Jos käytät VoIP-järjestelmää, yritä muuttaa VoIP-asetukseksi Basic (VoIP:lle). Tämä alentaa modeemin nopeutta ja kytkee virheenkorjaustilan (ECM) pois päältä.

Varmista, että laite on oikeassa vastaanottotilassa. Tämä tila riippuu ulkoisista laitteista ja tilatuista puhelinpalveluista, jotka käyttävät samaa linjaa kuin Brother-laite.

• Jos sinulla on erillinen faksilinja ja haluat Brother-laitteen vastaavan kaikkiin saapuviin fakseihin automaattisesti, valitse vain faksitila.

• Jos Brother-laitteesi jakaa linjan ulkoisen puhelinvastaajan kanssa, valitse ulkoinen puhelinvastaajatila. Ulkoisessa puhelinvastaajatilassa Brother-laitteesi vastaanottaa saapuvat faksit automaattisesti ja soittajat voivat jättää puhelinvastaajaan viestin.

• Jos Brother-laitteellasi on yhteinen linja muiden puhelimien kanssa ja haluat sen vastaavan automaattisesti kaikkiin saapuviin fakseihin, valitse Faksi/Puhelin-tila. Faksi/Puhelin-tilassa Brother-laitteesi vastaanottaa faksit automaattisesti ja tuottaa vale-/kaksoissoiton puheluiden merkiksi.

• Jos et halua, että Brother-laitteesi vastaa saapuviin fakseihin automaattisesti, voit valita manuaalisen tilan. Manuaalisessa tilassa sinun on vastattava kaikkiin saapuviin puheluihin ja aktivoitava laite vastaanottamaan fakseja.

Toinen sijaintipaikkasi laite tai palvelu saattaa vastata puheluun ennen Brother-laitetta. Testaa tämä pienentämällä soittokerta-asetusta:

• Jos vastaanottotilaksi on valittu Vain faksi tai Faksi/Puhelin-tila, pienennä soittoviive yhteen soittoon.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Laitteen vastausta edeltävien soittojen määrän asettaminen (Soittoviive)

• Jos vastaanottotilaksi on asetettu Ulkoinen puhelinvastaaja, pienennä soittojen määrä puhelinvastaajassasi kahteen.

• Jos vastaanottotilaksi on asetettu manuaalinen, ÄLÄ muokkaa soittoviiveasetusta.

Pyydä jotain henkilöä lähettämään sinulle testifaksi:

• Jos testifaksin vastaanottaminen onnistuu, laitteesi toimii oikein. Muista palauttaa soittoviive tai puhelinvastaajan asetus alkuperäiseen tilaan. Jos soittoviiveen palauttamisen jälkeen esiintyy vastaanotto-ongelmia, faksipuheluun vastaa henkilö, laite tai tilauspalvelu ennen laitettasi.

• Jos et vastaanottanut faksia, toinen laite tai tilauspalvelu voi häiritä faksin vastaanottamistasi tai faksilinjassa on vikaa.

Jos käytät puhelinvastaajaa (ulkoinen puhelinvastaajatila) samassa linjassa Brother-laitteen kanssa, varmista että puhelinvastaajasi asetukset on määritetty oikein.

1. Määritä vastaaja vastaamaan yhden tai kahden soiton jälkeen.
  2. Nauhoita puhelinvastaajan vastausviesti.
    • Nauhoita viisi sekuntia hiljaisuutta lähtevän viestin alkuun.
    • Rajoita puhe 20 sekuntiin.
    • Päätä lähtevä viesti etäaktivointikoodilla henkilöille, jotka lähettävät manuaalisia fakseja. Esimerkiksi: ”Jätä viesti äänimerkin jälkeen tai paina *51 ja aloita faksin lähetys.”
  3. Aseta puhelinvastaajasi vastaamaan puheluihin.
  4. Määritä Brother-laitteesi vastaanottotilaksi ulkoinen puhelinvastaaja.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Oikean vastaanottotilan valinta

Varmista, että Brother-laitteen faksin tunnistustoiminto on kytketty päälle. faksin tunnistustoiminnon avulla voit vastaanottaa faksin vaikka vastaisitkin puheluun ulkoisella tai rinnakkaispuhelimella.

Jos saat usein tiedonsiirtovirheitä, jotka johtuvat mahdollisista puhelinlinjassa esiintyvistä häiriöistä, tai jos käytät VoIP-järjestelmää, yritä muuttaa yhteensopivuusasetukseksi Basic (VoIP:lle).

Pyydä järjestelmänvalvojaa tarkistamaan Secure Function Lock -asetuksesi.

Faksien lähettäminen

Ongelmat Ehdotukset

Faksin lähettäminen ei onnistu.

Tarkasta kaikki linjajohdot. Varmista, että puhelinjohto on kytketty puhelinpistorasiaan ja laitteen LINE -pistokkeeseen. Jos olet DSL-tai VoIP-palvelun tilaaja, kysy palveluntarjoajaltasi ohjeita yhteyden muodostukseen.

Varmista, että olet painanut faksipainiketta, ja että laite on faksitilassa.

Tulosta siirron vahvistusraportti ja tarkista se virheiden varalta.

Pyydä järjestelmänvalvojaa tarkistamaan Secure Function Lock -asetuksesi.

Pyydä toista osapuolta tarkistamaan, onko vastaanottavassa laitteessa paperia.

Huono lähetyslaatu.

Vaihda erottelutarkkuudeksi Hieno tai S.hieno. Tarkista laitteen skannerin toiminta ottamalla kopio. Jos kopio on huonolaatuinen, puhdista skanneri.

Lähetyksen vahvistusraportissa lukee RESULT:ERROR.

Puhelinlinjalla on luultavasti väliaikaisia häiriöitä. Yritä lähettää faksi uudestaan. Jos lähetät PC-Fax-viestin ja lähetyksen vahvistusraporttiin tulostuu RESULT:ERROR, laitteen muisti voi olla täynnä. Voit vapauttaa muistia poistamalla faksitallennuksen käytöstä, tulostamalla muistissa olevat faksiviestit tai peruuttamalla ajastetun faksin. Jos ongelma ei ratkea, pyydä puhelinyhtiötä tarkastamaan puhelinlinja.

Jos saat usein tiedonsiirtovirheitä, jotka johtuvat mahdollisista puhelinlinjassa esiintyvistä häiriöistä tai jos käytät VoIP-järjestelmää, yritä muuttaa yhteensopivuusasetukseksi Basic (VoIP:lle).

Lähetetyt faksit ovat tyhjiä.

Varmista, että asetat asiakirjat laitteeseen oikein. Kun käytössä on ADS, asiakirjan on oltava tulostepuoli ylöspäin. Kun käytössä on valotustaso, asiakirjan on oltava tulostepuoli alaspäin.

Pystysuoria mustia raitoja lähetettävässä arkissa.

Lähetettävissä fakseissa näkyvät pystysuorat mustat viivat johtuvat yleensä siitä, että lasisuikaleella on korjauslakkaa tai likaa. Puhdista lasisuikale.

Vastaanotettujen faksien tulostaminen

Ongelmat Ehdotukset
  • Tiivistynyt teksti

• Vaakasuuntaiset raidat

• Ylä- ja alarivit puuttuvat

• Rivejä puuttuu

image

Yleensä tämän aiheuttaa huono puhelinyhteys. Tee kopio. Jos kopiointijälki näyttää hyvältä, vika on luultavasti huonossa yhteydessä. Tämä saattaa johtua puhelinlinjalla olevasta häiriöstä. Pyydä lähettäjää lähettämään faksi uudelleen.

Pystysuoria mustia raitoja vastaanotettavassa arkissa.

Tulostuksen koronalanka saattaa olla likainen.

Puhdista rumpuyksikön koronalanka.

Lähettäjän skanneri on ehkä likainen. Pyydä lähettäjää tulostamaan kopio, jotta selviäisi, onko vika lähettävässä laitteessa. Yritä vastaanottaa lähetys toisella faksilaitteella.

Vastaanotetut faksit näkyvät jaettuina tai tyhjinä sivuina.

Vasen ja oikea reunus jäävät pois, tai yksi sivu tulostuu kahdelle arkille.

Kytke päälle automaattinen pienennys.