TWAIN-ohjaimen asetukset (Macintosh)

• Kohteiden nimet ja määritettävissä olevat arvot vaihtelevat laitteen mukaan.
  • Kontrasti-vaihtoehtoa voi käyttää vain, kun Harmaa (virheen levitys)-asetuksena on Täysharmaa, 24-bittinen väri, tai Skannaustyyppi.
  1. Tarkkuus
    Valitse skannauksen erottelutarkkuus Tarkkuus-ponnahdusvalikosta. Suuremmat erottelutarkkuudet vievät enemmän muistia ja siirtoaika on pidempi, mutta skannattu kuva on tarkempi.
  2. Skannaustyyppi
    Valitse sopiva skannauksen värien määrä.
    • Mustavalkoinen
      Tekstin ja viivapiirustusten skannaus.
    • Harmaa (virheen levitys)
      Sopii valokuville ja grafiikalle. (Virheen levitys on simuloitujen harmaiden kuvien luomiseen tarkoitettu menetelmä, jossa ei hyödynnetä aitoja harmaita pisteitä. Toiminto järjestää mustia pisteitä tiettyyn kuvioon luoden harmaan värin vaikutelman.)
    • Täysharmaa
      Sopii valokuville ja grafiikalle. Tämä tila on tarkempi, koska se käyttää jopa 256:ta harmaan sävyä.
    • 24-bittinen väri
      Tällä asetuksella voit skannata kuvan tarkimmalla värillä. Tämä tila käyttää jopa 16,8 miljoonaa väriä kuvan skannaamiseen, mutta vaatii eniten muistia ja omaa pisimmän siirtoajan.
  3. Asiakirjan koko
    Valitse asiakirjan tarkka koko esiasetettujen skannauskokojen valikoimasta.
    • Jos valitset Mukautettu, voit määrittää asiakirjan koon.
      image
  4. Säädä kuvaa
    Säädä kuvan muita ominaisuuksia osoittamalla Säädä kuvaa -painiketta.
    image
    Kirkkaus
    Voit säätää Kirkkaus-tasoa vetämällä liukusäädintä oikealle kuvan kirkastamiseksi tai vasemmalle kuvan tummentamiseksi. Jos skannattu kuva on liian vaalea, määritä pienempi kirkkaustaso ja skannaa asiakirja uudestaan. Jos kuva on liian tumma, määritä suurempi kirkkaustaso ja skannaa asiakirja uudestaan. Voit myös asettaa kirkkauden kirjoittamalla arvon ruutuun.
    Kontrasti
    Voit lisätä tai vähentää Kontrasti-tasoa siirtämällä liukusäädintä oikealle tai vasemmalle. Kontrastin lisääminen korostaa kuvan tummia ja vaaleita alueita, ja kontrastin vähentäminen tuo yksityiskohdat tarkemmin esille harmailla alueilla. Voit asettaa kontrastin myös kirjoittamalla arvon ruutuun.
    Vähennä kohinaa
    Tällä valinnalla voit parantaa skannattujen kuvien laatua. Vähennä kohinaa -vaihtoehto on käytettävissä 24-bittinen väri -valinnalle ja skannaustarkkuuksille 300 x 300 dpi, 400 x 400 dpi tai 600 x 600 dpi.
  5. Kaksipuolinen skannaus
    Jos valitset tämän valintaruudun, laite skannaa asiakirjan molemmat puolet. Automaattista kaksipuolista skannausominaisuutta käytettäessä on valittava Pitkän reunan sidonta tai Lyhyen reunan sidonta -vaihtoehto alkuperäisen asiakirjan asettelun mukaan, jotta skannattu tiedosto näkyy oikein.

(Käytettävissä vain joissakin malleissa)

6. Kierrä kuvaa
    Kierrä skannattua kuvaa.