Hjem > Feilsøking > Telefon- og faksproblemer

Telefon- og faksproblemer

Beslektede modeller :MFC‑L2710DN / MFC‑L2710DW / MFC‑L2730DW / MFC‑L2750DW

Telefonlinje eller tilkoblinger

Problemer Forslag

Slå telefonnumre fungerer ikke. (Ingen summetone)

Kontroller alle telefonledningskoblingene. Sørg for at telefonledningen er koblet til veggkontakten til telefonkontakten og LINJE-kontakten på maskinen. Hvis du abonnerer på DSLeller VoIP-tjenester, kontakter du tjenesteleverandøren din for tilkoblingsanvisninger.

(Kun tilgjengelig for noen land.)

Endre Tone/puls-innstillingen.

Hvis en ekstern telefon er koblet til maskinen, sender du en manuell faks ved å løfte røret på den eksterne telefonen og slår telefonnummeret med den eksterne telefonen. Vent til du hører faksmottakstonene før du sender en faks.

Hvis det ikke er en summetone, kobler du til en telefon du vet fungerer og telefonlinjen til kontakten. Løft deretter røret på den eksterne telefonen og lytt etter en summetone. Hvis det fremdeles ikke er en summetone, ber du telefonselskapet om å sjekke linjen og/eller kontakten i veggen.

Maskinen svarer ikke når den blir oppringt.

Sørg for at maskinen er i riktig mottaksmodus for konfigurasjonen din.

Sjekk at du får summetone. Ring eventuelt opp maskinen for å høre om den svarer. Hvis det fremdeles ikke svarer, sjekker du at telefonledningen er koblet til telefonens veggkontakt og LINE-kontakten på maskinen. Hvis du ikke får noen ringetone når du ringer opp maskinen, må du be telefonselskapet om å kontrollere linjen.

Håndtere innkommende anrop

Problemer Forslag

Sende et faksanrop til maskinen.

Hvis du svarte på et biapparat eller en ekstern telefon, trykker du inn aktiveringskoden for fjerntilgang (fabrikkinnstillingen er *51). Hvis du svarte på den eksterne telefonen, trykker du på Start-knappen for å motta faksen.

Legg på når maskinen svarer.

Ekstratjenester på enkel linje.

Hvis du har Samtale venter, Samtale venter/Anroper-ID, Anroper-ID, Talepost, en telefonsvarer, et alarmsystem eller en annen spesialfunksjon på den samme telefonlinjen som maskinen er tilkoblet, kan dette skape problemer ved sending eller mottak av fakser.

For eksempel: Hvis du abonnerer på samtale venter eller en annen ekstratjeneste og signalet kommer gjennom linjen mens maskinen din sender eller mottar en faks, kan signalet midlertidig avbryte eller forstyrre faksene. Brothers feilkorrigeringsmodus (ECM) vil normalt hjelpe til med å overvinne dette problemet. Dette forholdet relaterer seg til telefonsystemene og er et vanlig problem for alle enheter som sender og mottar informasjon på en enkel linje som deles med ekstratjenester. Dersom din virksomhet er avhengig av en mest mulig pålitelig og avbruddsikker tjeneste, anbefaler vi at du oppretter en separat fakslinje uten ekstratjenester.

Motta fakser

Problemer Forslag

Kan ikke motta en faks.

Kontroller alle telefonledningskoblingene. Sørg for at telefonledningen er koblet til veggkontakten til telefonkontakten og LINJE-kontakten på maskinen. Hvis du abonnerer på DSLeller VoIP-tjenester, kontakter du tjenesteleverandøren for tilkoblingsanvisninger. Hvis du bruker et VoIP-system, kan du prøve å endre VoIP-innstillingen til Grunnleggende (for VoIP). Dette reduserer modemhastigheten og slår av feilkorrigeringsmodus (ECM).

Sørg for at maskinen er i riktig mottaksmodus. Dette bestemmes av de eksterne enhetene og telefonabonnementstjenestene du har på den samme linjen som Brother-maskinen.

• Hvis du har en dedikert fakslinje og ønsker at Brother-maskinen din skal svare alle innkommende fakser automatisk, burde du velge Kun fax-modus.

• Hvis Brother-maskinen din deler en linje med en ekstern telefonsvarer, bør du velge ekstern telefonsvarer-modus. I ekstern telefonsvarer-modus vil Brother-maskinen automatisk motta innkommende fakser, og taleanropere kan legge igjen en beskjed på telefonsvareren.

• Hvis Brother-maskinen din deler en linje med andre telefoner og du ønsker at Brother-maskinen din skal svare alle innkommende fakser automatisk, burde du velge Fax/Tel-modus. I Fax/Tel-modus vil Brother-maskinen automatisk motta fakser og lage doble ringetoner for å be deg besvare taleanrop.

• Hvis du ikke vil at Brother-maskinen skal svare automatisk på innkommende fakser, bør du velge Manuell-modus. I Manuell-modus, må du svare på hvert innkommende anrop og aktivere maskinen til å motta fakser.

En annen enhet eller tjeneste på stedet kan besvare anropet før Brother-maskinen svarer. For å teste dette kan du senke ringeforsinkelsesinnstillingen:

• Hvis mottaksmodusen er innstilt til bare faks eller faks/telefon, reduserer du ringeforsinkelsen til ett ringesignal.

imageimage Beslektet informasjon: Still inn antall ganger det ringer før maskinen svarer (ringeforsinkelse)

• Hvis mottaksmodusen er stilt inn til ekstern telefonsvarer, kan du redusere antall ring som er programmert på telefonsvareren til to.

• Hvis mottaksmodusen er stilt inn til manuell, må du IKKE tilpasse innstillingen for ringeforsinkelse.

Be noen om å sende deg en testfaks:

• Hvis du mottar testfaksen, fungerer maskinen riktig. Husk å stille ringeforsinkelsen eller telefonsvareren tilbake til den opprinnelige innstillingen. Hvis mottaksproblemene kommer tilbake etter at ringeforsinkelsen er tilbakestilt, er det en person, enhet eller abonnementstjeneste som svarer faksanropet før maskinen har mulighet til å svare.

• Hvis du ikke mottar faksen, kan det hende at en annen enhet eller abonnementstjeneste forstyrrer faksmottaket, eller det kan være et problem med fakslinjen.

Hvis du bruker en telefonsvarer (ekstern telefonsvarer-modus) på samme linje som Brother-maskinen, må du sørge for at telefonsvareren er riktig konfigurert.

1. Still inn telefonsvareren til å svare etter ett eller to ring.
  2. Spill inn den utgående meldingen på telefonsvareren.
    • Den utgående meldingen bør starte med fem sekunders stillhet.
    • Snakk ikke i mer enn 20 sekunder.
    • Avslutt din utgående melding med din aktiveringskode for fjerntilgang for personer som sender manuelle fakser. For eksempel: "Etter pipelyden, legg igjen en melding eller trykk på *51 og Start for å sende en faks".
  3. Still inn telefonsvareren din for å svare anrop.
  4. Still inn Brother-maskinens mottaksmodus til ekstern telefonsvarer.

imageimage Beslektet informasjon: Velg riktig mottaksmodus

Kontroller at Brother-maskinens funksjon Faksregistrering er slått på. Faksregistrering er en funksjon som gjør det mulig å motta en faks selv om du besvarte anropet på en ekstern telefon eller et biapparat.

Hvis du ofte får sendefeil med mulig støy på telefonlinjen, eller hvis du bruker et VoIP-system, kan du endre innstillingen for Kompatibilitet til Grunnleggende (for VoIP).

Kontakt administratoren for å sjekke innstillingene for Secure Function Lock.

Sende fakser

Problemer Forslag

Kan ikke sende en faks.

Kontroller alle telefonledningskoblingene. Sørg for at telefonledningen er koblet til veggkontakten til telefonkontakten og LINJE-kontakten på maskinen. Hvis du abonnerer på DSL-eller VoIP-tjenester, kontakter du tjenesteleverandøren din for tilkoblingsanvisninger.

Sørg for at du trykket Faks og at maskinen er i Faksmodus.

Skriv ut sendingsverifiseringsrapporten og sjekk for en feil.

Kontakt administratoren for å sjekke innstillingene for Secure Function Lock.

Be den andre parten om å sjekke at mottaksmaskinen har papir.

Dårlig sendekvalitet.

Prøv å endre oppløsningen til Fin eller S.fin. Skriv ut en kopi for å kontrollere maskinens skannerfunksjon. Hvis kopikvaliteten er dårlig, bør du rengjøre skanneren.

Sendingsverifiseringsrapporten sier RESULTAT:FEIL.

Det er sannsynligvis midlertidig støy eller statiske forstyrrelser på linjen. Prøv å sende faksen på nytt. Hvis du sender en PC-Fax-melding og får RESULTAT:FEIL på sendingsverifiseringsrapporten, kan det være at minnet er fullt på maskinen. Du kan frigjøre mer minne ved å slå av fakslagring, skrive ut faksmeldinger i minnet eller avbryte en forsinket faks. Hvis problemet fortsetter, ber du telefonselskapet om å sjekke telefonlinjen din.

Hvis du ofte får sendefeil med mulig støy på telefonlinjen, eller hvis du bruker et VoIP-system, kan du endre innstillingen for Kompatibilitet til Grunnleggende (for VoIP).

Sendte fakser er tomme.

Kontroller at du legger inn dokumentet korrekt. Dokumentet bør være med forsiden opp når du bruker ADF. Dokumentet bør være med forsiden ned når du bruker skannerglassplaten.

Vertikale, svarte streker ved sending.

Svarte, vertikale streker på fakser du sender skyldes vanligvis smuss eller korrekturlakk på glasslisten. Rengjør glasslisten.

Skrive ut mottatte fakser

Problemer Forslag
  • Fortettet skrift

• Horisontale streker

• Setningene øverst og nederst er kuttet av

• Manglende linjer

image

Som oftest er dette forårsaket av en dårlig telefonforbindelse. Lag en kopi. Dersom kopien ser bra ut, er det sannsynlig at du hadde en dårlig forbindelse med statiske forstyrrelser eller interferens på telefonlinjen. Be avsenderen om å sende faksen på nytt.

Vertikale, svarte streker ved mottak

Koronatråden for utskrift kan være skitten.

Rengjør koronatråden i trommelenheten.

Avsenderens skanner kan være skitten. Be avsenderen skrive ut en kopi for å se om problemet ligger i avsendermaskinen. Prøv å motta fra en annen faksmaskin.

Mottatte fakser vises som delte eller blanke sider.

Venstre og høyre marger er kuttet av eller én enkel side er skrevet ut på to sider.

Aktiver autoreduksjon.