Hjem > Feilsøking > Nettverksproblemer > Jeg vil kontrollere at nettverksenhetene fungerer som de skal

Jeg vil kontrollere at nettverksenhetene fungerer som de skal

Beslektede modeller :DCP‑L2530DW / DCP‑L2537DW / DCP‑L2550DN / MFC‑L2710DN / MFC‑L2710DW / MFC‑L2730DW / MFC‑L2750DW
Kontroll Tiltak Grensesnitt
Kontroller at Brother-maskinen, tilgangspunktet/ruteren eller nettverkshuben er slått på.
Kontroller følgende:
  • Strømledningen er korrekt tilkoplet og Brother-maskinen er slått på.
  • Tilgangspunktet/ruteren eller huben er slått på, og koplingsknappen blinker.
  • All beskyttende emballasje er fjernet fra maskinen.
  • Tonerkassetten og trommelenheten er riktig installert.
  • Front- og bakdekslene er lukket helt.
  • Papir er riktig lagt inn i papirmagasinet.
  • (For kablede nettverk) En nettverkskabel er riktig koplet til Brother-maskinen og til ruteren eller huben.
Kablet/trådløs
Sjekk Link Status i nettverksinnstillingsrapporten.

Skriv ut nettverksinnstillingsrapporten og sjekk at Ethernet Link Status eller Wireless Link Status er Link OK.

Kablet/trådløs
Kontroller at du kan ”pinge” Brother-maskinen fra datamaskinen.

Ping Brother-maskinen fra datamaskinen ved bruk av IP-adressen eller nodenavnet i ledeteksten i Windows eller i programmet Mac Terminal:

ping <ipaddress> eller <nodename>.

• Vellykket: Brother-maskinen fungerer slik den skal og er tilkoplet samme nettverk som datamaskinen.
  • Ikke vellykket: Brother-maskinen er ikke tilkoplet samme nettverk som datamaskinen.

(Windows)

Be nettverksadministratoren om hjelp, og bruk reparasjonsverktøyet for nettverkstilkopling til å korrigere IP-adressen og nettverksmasken.

(Mac)

Bekreft at IP-adresse og nettverksmaske er angitt riktig.

Kablet/trådløs
Kontroller at Brother-maskinen er tilkoplet det trådløse nettverket.

Skriv ut WLAN-rapporten slik at du kan kontrollere feilkoden på den utskrevne rapporten.

Trådløst

Hvis du har kontrollert og prøvd alt ovenfor, men fremdeles har problemer, kan du lese instruksene som fulgte med det trådløse LAN-tilgangspunktet/ruteren for å finne informasjon om SSID og nettverksnøkkelen og stille dem riktig inn.