Hjem > Nettverk > Flere metoder for konfigurering av Brother-maskinen for et trådløst nettverk > Konfigurer maskinen for et trådløst nettverk med installasjonsveiviseren for maskinens kontrollpanel

Konfigurer maskinen for et trådløst nettverk med installasjonsveiviseren for maskinens kontrollpanel

Beslektede modeller :DCP‑L2530DW / DCP‑L2537DW / MFC‑L2710DW / MFC‑L2730DW / MFC‑L2750DW

DCP-L2530DW/DCP-L2537DW/MFC-L2710DW

Før du konfigurerer maskinen, anbefaler vi at du skriver ned innstillingene for det trådløse nettverket. Du trenger denne informasjonen før du fortsetter med konfigurasjonen.

1. Kontroller og noter gjeldende trådløse nettverksinnstillinger for datamaskinen som du kobler til.
    Nettverksnavn (SSID)

Nettverksnøkkel

Eksempel:

Nettverksnavn (SSID)
    HELLO
    Nettverksnøkkel
    12345
    image
    • Tilgangspunktet/ruteren din kan støtte bruk av flere WEP-nøkler, men Brother-maskinen støtter kun bruk av første WEP-nøkkel.
    • Hvis du trenger hjelp under oppsett og ønsker å kontakte Brother kundeservice, må du ha din SSID (nettverksnavnet) og nettverksnøkkelen klar. Vi kan ikke hjelpe deg med å finne denne informasjonen.
    • Hvis du ikke kjenner denne informasjonen (SSID og nettverksnøkkel), kan du ikke fortsette det trådløse oppsettet.
      Hvor finner jeg denne informasjonen?
      • Se dokumentasjonen som fulgte med det trådløse tilgangspunktet/ruteren.
      • Opprinnelig SSID kan være fabrikantens navn eller modellnavnet.
      • Hvis du ikke kjenner sikkerhetsinformasjonen, tar du kontakt med ruterfabrikanten, systemadministratoren eller Internett-tilbyderen.
  2. Trykk på Menu (Meny).
  3. Trykk på image eller image for å vise [Nettverk]-alternativet og trykk deretter på OK.
  4. Trykk på image eller image for å vise [WLAN]-alternativet og trykk deretter på OK.
  5. Trykk på image eller image for å vise [Inst.veiviser]-alternativet og trykk deretter på OK.
  6. Når [WLAN aktivt ?] vises, aktiver det trådløse nettverket.
    Dette vil starte veiviseren for trådløst oppsett.
  7. Maskinen vil søke etter nettverket og vise en liste over tilgjengelige SSID-er. Når en liste over SSID-er vises, trykker du på image eller image for å velge SSID-en du ønsker.
  8. Trykk på OK.
  9. Gjør ett av følgende:
    • Hvis du bruker en pålitelighetskontroll- og krypteringsmetode som krever en nettverksnøkkel, angir du nettverksnøkkelen du skrev ned i det første trinnet.

Angi WEP-nøkkelen, og trykk deretter på OK for å bruke innstillingene.

For å bruke innstillingene, velg [Ja]. Vil du avbryte, velger du [Nei].

• Hvis pålitelighetskontrollmetoden er Åpent system og krypteringsmodusen din er Ingen, går du til neste trinn.
    • Hvis WLAN-tilgangspunktet/-ruteren din støtter WPS, vises [WPS tilgjengelig]. For å koble til maskinen din med den automatiske trådløse modusen, trykker du på image. (Hvis du velger [Nei], skriver du inn nettverksnøkkelen du skrev ned i det første trinnet.) Når [Trykk WPS på rtr] vises, trykker du på WPS-knappen på WLAN-tilgangspunktet/-ruteren, og deretter trykker du to ganger på image.
  10. Maskinen prøver å koble til den trådløse enheten som du har valgt.
Hvis den trådløse enheten er skikkelig tilkoblet, vises [Tilkoblet] på maskinens LCD-skjerm.

Du har fullført konfigurasjonen av det trådløse nettverket. Når du skal installere Full driver- og programvarepakke som trengs for å bruke enheten, setter du inn Brothers installasjonsplate i datamaskinen eller du kan gå til modellens Nedlastinger-side på Brother Solutions Center på support.brother.com.

MFC-L2730DW/MFC-L2750DW

Før du konfigurerer maskinen, anbefaler vi at du skriver ned innstillingene for det trådløse nettverket. Du trenger denne informasjonen før du fortsetter med konfigurasjonen.

1. Kontroller og noter gjeldende trådløse nettverksinnstillinger for datamaskinen som du kobler til.
    Nettverksnavn (SSID)

Nettverksnøkkel

Eksempel:

Nettverksnavn (SSID)
    HELLO
    Nettverksnøkkel
    12345
    image
    • Tilgangspunktet/ruteren din kan støtte bruk av flere WEP-nøkler, men Brother-maskinen støtter kun bruk av første WEP-nøkkel.
    • Hvis du trenger hjelp under oppsett og ønsker å kontakte Brother kundeservice, må du ha din SSID (nettverksnavnet) og nettverksnøkkelen klar. Vi kan ikke hjelpe deg med å finne denne informasjonen.
    • Hvis du ikke kjenner denne informasjonen (SSID og nettverksnøkkel), kan du ikke fortsette det trådløse oppsettet.
      Hvor finner jeg denne informasjonen?
      • Se dokumentasjonen som fulgte med det trådløse tilgangspunktet/ruteren.
      • Opprinnelig SSID kan være fabrikantens navn eller modellnavnet.
      • Hvis du ikke kjenner sikkerhetsinformasjonen, tar du kontakt med ruterfabrikanten, systemadministratoren eller Internett-tilbyderen.
  2. Trykk på image[Innstill.]>[Alle innst.]>[Nettverk]>[WLAN]>[Inst.veiviser].
  3. Når [Bytte nettverksgrensesnitt til trådløst?] vises, trykk på [Ja].
    Dette vil starte veiviseren for trådløst oppsett. Vil du avbryte, trykker du på [Nei].
  4. Maskinen vil søke etter nettverket og vise en liste over tilgjengelige SSID-er.
    Hvis en liste over SSID-er vises, trykk på image eller image for å vise SSID-en som du vil koble til, og trykk deretter på SSID-en.
  5. Trykk på [OK].
  6. Gjør ett av følgende:
    • Hvis du bruker en pålitelighetskontroll- og krypteringsmetode som krever en nettverksnøkkel, angir du nettverksnøkkelen du skrev ned i det første trinnet.

Når du har angitt alle tegnene, trykk på [OK].

• Hvis pålitelighetskontrollmetoden er Åpent system og krypteringsmodusen din er Ingen, går du til neste trinn.
    • Hvis WLAN-tilgangspunktet/ruteren støtter WPS, vises [Tilgangspunkt/ruter støtter WPS. Vil du bruke WPS?]. For å koble til maskinen med automatisk trådløs modus, trykk på [Ja]. (Hvis du velger [Nei], angi nettverksnøkkelen du skrev ned i det første trinnet.) Når [Start WPS på trådløst tilgangspunkt/ruter, og trykk på [Neste].] vises, trykker du på WPS-knappen på WLAN-tilgangspunktet/-ruteren, og deretter trykker du på [Neste].
  7. Maskinen prøver å koble til den trådløse enheten som du har valgt.
Hvis den trådløse enheten er skikkelig tilkoblet, vises [Tilkoblet] på maskinens LCD-skjerm.

Du har fullført konfigurasjonen av det trådløse nettverket. Når du skal installere Full driver- og programvarepakke som trengs for å bruke enheten, setter du inn Brothers installasjonsplate i datamaskinen eller du kan gå til modellens Nedlastinger-side på Brother Solutions Center på support.brother.com.