Hjem > Feilsøking > Nettverksproblemer > Brother-maskinen kan ikke skrive ut, skanne eller motta PC-FAX over nettverket

Brother-maskinen kan ikke skrive ut, skanne eller motta PC-FAX over nettverket

Beslektede modeller :DCP‑L2530DW / DCP‑L2537DW / DCP‑L2550DN / MFC‑L2710DN / MFC‑L2710DW / MFC‑L2730DW / MFC‑L2750DW
Årsak Tiltak Grensesnitt
Sikkerhetsprogramvaren blokkerer maskinens tilgang til nettverket. (Funksjonen for nettverksskanning fungerer ikke. )
  • Windows

Konfigurer tredjeparts sikkerhets-/brannmurprogramvare til å tillate nettverksskanning. For å legge til port 54925 for nettverksskanning, skriver du inn informasjonen under:

• Under Navn:

Skriv inn en beskrivelse, for eksempel Brother NetScan.

• Under Portnummer:

Skriv inn 54925.

• Under Protokoll:

UDP er valgt.

Se bruksanvisningen som fulgte med din tredjeparts sikkerhets-/brannmurprogramvare eller kontakt programvareprodusenten.

• Mac

(Brother iPrint&Scan)

Finder-menylinjen klikker du på  > Programmer, og deretter dobbeltklikker du på Brother iPrint&Scan-ikonet. Brother iPrint&Scan-vinduet vises. Klikk på Velg din maskin-knappen, og følg deretter skjerminstruksjonene for å velge nettverksmaskinen på nytt.

(TWAIN-driver)

Finder-menylinjen klikker du på  > Programmer > Brother, og deretter dobbeltklikker du på ikonet for enhetsvelger. Vinduet Enhetsvelger vises. Velg nettverksmaskinen din på nytt, sørg for at Status er inaktiv, og klikk deretter på OK.

Kablet/trådløs
Sikkerhetsprogramvaren blokkerer maskinens tilgang til nettverket. (Funksjonen PC-FAX-mottak fungerer ikke.)

(Windows)

Still inn tredjeparts sikkerhets-/brannmurprogramvare til å tillate PC-FAX mottak. For å legge til port 54926 for PC-FAX-mottak over nettverket, angir du informasjonen under:

• Under Navn:

Skriv inn en beskrivelse, for eksempel Brother PC-FAX-mottak.

• Under Portnummer:

Skriv inn 54926.

• Under Protokoll:

UDP er valgt.

Se bruksanvisningen som fulgte med din tredjeparts sikkerhets-/brannmurprogramvare eller kontakt programvareprodusenten.

Kablet/trådløs
Sikkerhetsprogramvaren blokkerer maskinens tilgang til nettverket.

Noen sikkerhetsprogrammer kan blokkere tilgang uten å vise en dialogboks med sikkerhetsadvarsel, selv etter en vellykket installasjon.

For å tillate tilgangen, må du se instruksene til sikkerhetsprogramvaren din eller spørre programvareprodusenten.

Kablet/trådløs
Brother-maskinen din ble ikke tilordnet en tilgjengelig IP-adresse.
  • Bekreft IP-adressen og nettverksmasken.

Bekreft at både IP-adressene og nettverksmaskene til datamaskinen og Brother-maskinen er riktige og befinner seg på samme nettverk.

For mer informasjon om hvordan du bekrefter IP-adressen og nettverksmasken, spør nettverksadministratoren.

• Windows

Bekreft IP-adresse og nettverksmaske ved bruk av reparasjonsverktøyet for nettverkstilkopling.

Kablet/trådløs
Den mislykkede utskriftsjobben er fremdeles i utskriftskøen på datamaskinen.
  • Slett den mislykkede utskriftsjobben hvis den fremdeles ligger i utskriftskøen på datamaskinen.
  • Alternativt kan du dobbeltklikke på skriverikonet i følgende mappe og kansellere alle dokumenter:
    • Windows 7

Klikk på image(Start) > Enheter og skrivere > Skrivere og telefakser.

• Windows 8

Flytt musen til nedre høyre hjørne på skrivebordet. Klikk på Innstillinger > Kontrollpanel når menylinjen vises. I Maskinvare og lyd-gruppen, klikk på Vis enheter og skrivere > Skrivarar.

• Windows 10 og Windows Server 2016

Klikk på image > Windows Systemverktøy > Kontrollpanel. I Maskinvare og lyd-gruppen, klikk på Vis enheter og skrivere > Skrivere.

• Windows Server 2008

Klikk på Start > Kontrollpanel > Skrivere.

• Windows Server 2012

Flytt musen til nedre høyre hjørne på skrivebordet. Klikk på Innstillinger > Kontrollpanel når menylinjen vises. I Maskinvare-gruppen, klikk på Vis enheter og skrivere > Skriver.

• Windows Server 2012 R2

Klikk på Kontrollpanel fra Start-skjermen. I Maskinvare-gruppen, klikker du Vis enheter og skrivere.

• macOS v10.10.5, v10.11.x, v10.12.x

Klikk på Systemvalg > Skrivere og skannere.

Kablet/trådløs
Brother-maskinen din er ikke koblet til det trådløse nettverket.

Skriv ut WLAN-rapporten slik at du kan kontrollere feilkoden på den utskrevne rapporten.

Trådløst

Hvis du har kontrollert og prøvd alt ovenfor, men Brother-maskinen fremdeles ikke kan skrive ut eller skanne, kan du avinstallere Brothers programvare og drivere og installere dem på nytt.