Home > Problemen oplossen > Netwerkproblemen > Foutmeldingen bij netwerkproblemen

Foutmeldingen bij netwerkproblemen

Gerelateerde modellen:DCP‑L2530DW / DCP‑L2537DW / DCP‑L2550DN / MFC‑L2710DN / MFC‑L2710DW / MFC‑L2730DW / MFC‑L2750DW
Als er zich een fout voordoet, zal uw Brother-machine een foutmelding weergeven. De meest voorkomende foutmeldingen vindt u in het schema.

DCP-L2530DW/DCP-L2537DW/MFC-L2710DW

Foutmeldingen
Oorzaak
Wat te doen

Kan niet verb.

Er is al een apparaat aangesloten.

Er zijn al twee mobiele apparaten aangesloten op het Wi-Fi Direct-netwerk wanneer de Brother-machine de groepseigenaar (G/E) is.

Na het verbreken van de huidige verbinding tussen uw Brother-machine en een ander mobiel apparaat, probeert u de Wi-Fi Direct-instellingen opnieuw te configureren. U kunt de verbindingsstatus controleren door het netwerkconfiguratierapport af te drukken.

Verbindingsfout

Andere apparaten proberen tegelijk verbinding te maken met het Wi-Fi Direct-netwerk.

Zorg ervoor dat er geen andere apparaten verbinding proberen te maken met het Wi-Fi Direct-netwerk en probeer de Wi-Fi Direct-instellingen opnieuw te configureren.

Verb. mislukt

De Brother-machine en uw mobiele apparaat kunnen niet communiceren tijdens de Wi-Fi Direct-netwerkconfiguratie.

• Plaats het mobiele apparaat dichter bij uw Brother-machine.
  • Verplaats uw Brother-machine en het mobiele apparaat naar een ruimte zonder obstakels.
  • Ga na of u de correcte pincode ingevoerd hebt als u de PIN-methode van WPS gebruikt.
Geen apparaat

Bij het configureren van het Wi-Fi Direct-netwerk vindt de Brother-machine uw mobiele apparaat niet.

• Zorg ervoor dat de Wi-Fi Direct-modus geactiveerd is op de machine en op het mobiele apparaat.
  • Plaats het mobiele apparaat dichter bij uw Brother-machine.
  • Verplaats uw Brother-machine en het mobiele apparaat naar een ruimte zonder obstakels.
  • Als u het Wi-Fi Direct-netwerk handmatig configureert, dient u ervoor te zorgen dat u het correcte wachtwoord ingevoerd hebt.
  • Als uw mobiele apparaat over een configuratiepagina beschikt voor het verkrijgen van een IP-adres, dient u ervoor te zorgen dat het IP-adres van uw mobiele apparaat geconfigureerd werd via DHCP.

MFC-L2730DW/MFC-L2750DW

Foutmeldingen
Oorzaak
Wat te doen
Er is al een apparaat aangesloten. Druk op [OK].

Er zijn al twee mobiele apparaten aangesloten op het Wi-Fi Direct-netwerk wanneer de Brother-machine de groepseigenaar (G/E) is.

Na het verbreken van de huidige verbinding tussen uw Brother-machine en een ander mobiel apparaat, probeert u de Wi-Fi Direct-instellingen opnieuw te configureren. U kunt de verbindingsstatus controleren door het netwerkconfiguratierapport af te drukken.

Verbindingsfout

Andere apparaten proberen tegelijk verbinding te maken met het Wi-Fi Direct-netwerk.

Zorg ervoor dat er geen andere apparaten verbinding proberen te maken met het Wi-Fi Direct-netwerk en probeer de Wi-Fi Direct-instellingen opnieuw te configureren.

Geen contact

De Brother-machine en uw mobiele apparaat kunnen niet communiceren tijdens de Wi-Fi Direct-netwerkconfiguratie.

• Plaats het mobiele apparaat dichter bij uw Brother-machine.
  • Verplaats uw Brother-machine en het mobiele apparaat naar een ruimte zonder obstakels.
  • Ga na of u de correcte pincode ingevoerd hebt als u de PIN-methode van WPS gebruikt.
Geen apparaat

Bij het configureren van het Wi-Fi Direct-netwerk vindt de Brother-machine uw mobiele apparaat niet.

• Zorg ervoor dat de Wi-Fi Direct-modus geactiveerd is op de machine en op het mobiele apparaat.
  • Plaats het mobiele apparaat dichter bij uw Brother-machine.
  • Verplaats uw Brother-machine en het mobiele apparaat naar een ruimte zonder obstakels.
  • Als u het Wi-Fi Direct-netwerk handmatig configureert, dient u ervoor te zorgen dat u het correcte wachtwoord ingevoerd hebt.
  • Als uw mobiele apparaat over een configuratiepagina beschikt voor het verkrijgen van een IP-adres, dient u ervoor te zorgen dat het IP-adres van uw mobiele apparaat geconfigureerd werd via DHCP.
Onjuiste datum/tijd, neem contact op met beheerder.

De Brother-machine verkrijgt de tijd niet van de SNTP-tijdserver of u hebt de datum en tijd niet geconfigureerd voor de machine.

• Controleer of de instellingen voor het oproepen van de SNTP-tijdserver correct geconfigureerd zijn via Beheer via een webbrowser.
  • Controleer in Beheer via een webbrowser of de instellingen voor Datum&tijd van uw machine correct zijn.