Home > Scannen > Scan vanaf uw computer (Windows) > Scan met de Geavanceerde modus van ControlCenter4 (Windows) > Scaninstellingen voor de geavanceerde modus van ControlCenter4 (Windows)

Scaninstellingen voor de geavanceerde modus van ControlCenter4 (Windows)

Instellingen Beschikbare functies
Afbeelding OCR E-mail Bestand
Type Bestand

Ja

Ja

Ja

Ja

Doelprogramma

Ja

Ja

- -
OCR-taal -

Ja

- -
Bestandsnaam

Ja

Ja

Ja

Ja

Scanlocatie of Doelmap

Ja

Ja

Ja

Ja

Map weergeven - - -

Ja

Venster Opslaan als weergeven - - -

Ja

Prioriteit van bestandsgrootte

Ja

-

Ja

Ja

Voorbeeldscan

Ja

Ja

Ja

Ja

Resolutie

Ja

Ja

Ja

Ja

Type Scan

Ja

Ja

Ja

Ja

Documentgrootte

Ja

Ja

Ja

Ja

Helderheid

Ja

Ja

Ja

Ja

Contrast

Ja

Ja

Ja

Ja

Continu scannen

Ja

Ja

Ja

Ja

Tweezijdig scannen

Ja

Ja

Ja

Ja

ID-kaartscan

Ja

Ja

Ja

Ja

Geavanceerde inst.

Ja

Ja

Ja

Ja

Standaard

Ja

Ja

Ja

Ja

Type Bestand
Selecteer het bestandstype dat u voor de gescande gegevens wilt gebruiken.

Voor afbeelding, e-mail en bestand

• Windows Bitmap (*.bmp)
  • JPEG (*.jpg) (aanbevolen voor de meeste gebruikers bij het scannen van foto's)
  • TIFF Enkele pagina (*.tif)
  • TIFF Meerdere pagina's (*.tif)
  • Portable Network Graphics (*.png)
  • PDF Enkele pagina (*.pdf) (aanbevolen voor het scannen en delen van documenten)
  • PDF Meerdere pagina's (*.pdf) (aanbevolen voor het scannen en delen van documenten)
  • PDF/A Enkele pagina (*.pdf) (aanbevolen voor het scannen en delen van documenten)
  • PDF/A Meerdere pagina's (*.pdf) (aanbevolen voor het scannen en delen van documenten)
  • Hoge compressie PDF Enkele pagina (*.pdf)
  • Hoge compressie PDF Meerdere pagina's (*.pdf)
  • Veilige PDF Enkele pagina (*.pdf)
  • Veilige PDF Meerdere pagina's (*.pdf)
  • Doorzoekbare PDF Enkele pagina (*.pdf)
  • Doorzoekbare PDF Meerdere pagina's (*.pdf)
  • XML Paper Specification (*.xps) (de XML Paper Specification is beschikbaar voor Windows 7, Windows 8 en Windows 10, en wanneer u toepassingen gebruikt die XML Paper Specification-bestanden ondersteunen)

Voor e-mail en bestand

• Microsoft Office Word (*.docx) (alleen op bepaalde modellen beschikbaar)
  • Microsoft Office PowerPoint (*.pptx) (alleen op bepaalde modellen beschikbaar)
  • Microsoft Office Excel (*.xlsx)(alleen op bepaalde modellen beschikbaar)

Voor OCR

• HTML 3.2 (*.htm)
  • HTML 4.0 (*.htm)
  • Microsoft Excel 2003, XP (*.xls)
  • RTF Word 2000 (*.rtf)
  • WordPad (*.rtf)
  • WordPerfect 9, 10 (*.wpd)
  • Text (*.txt)
  • Doorzoekbare PDF Enkele pagina (*.pdf)
  • Doorzoekbare PDF Meerdere pagina's (*.pdf)

Doelprogramma
Selecteer de doeltoepassing uit de vervolgkeuzelijst.
OCR-taal
Stel de OCR-taal in die overeenstemt met de taal van de tekst van het gescande document.
Bestandsnaam
Klik op Wijzigen om het voorvoegsel van de bestandsnaam te wijzigen.
Scanlocatie
Selecteer het keuzerondje Map of SharePoint om op te geven waar u uw gescande documenten wilt opslaan.
Doelmap
Klik op het pictogram van de map en blader naar de map waarin u de gescande documenten wilt opslaan.
Map weergeven
Selecteer deze optie om na het scannen automatisch de bestemmingsmap weer te geven.
Venster Opslaan als weergeven
Selecteer deze optie als u telkens wanneer u scant de bestemming voor de gescande afbeelding wilt opgeven.
Prioriteit van bestandsgrootte
Pas de compressieverhouding van de gescande afbeelding aan. Wijzig de bestandsgrootte door de Prioriteit van bestandsgrootte-schuifbalk naar rechts of links te verplaatsen.
Voorbeeldscan
Selecteer Voorbeeldscan om een voorbeeld van uw afbeelding te zien en ongewenste gedeelten bij te snijden alvorens te scannen.
Resolutie
Selecteer een scanresolutie in de vervolgkeuzelijst Resolutie. Hogere resoluties nemen meer geheugen in beslag en vergen meer overdrachtstijd, maar leveren een preciezer gescand beeld.
Type Scan
Selecteer uit een reeks kleurdiepten voor de scan.
  • Automatisch
    Gebruik voor elk documenttype. Deze modus kiest automatisch de geschikte kleurdiepte van het document.
  • Zwart-wit
    Gebruiken voor tekst of lijntekeningen.
  • Grijs (Foutdiffusie)
    Gebruiken voor fotografische beelden of grafische afbeeldingen. (Foutdiffusie is een methode om gesimuleerde grijze beelden te creëren zonder daarbij gebruik te maken van echte grijze punten. Zwarte punten worden in een bepaald patroon geplaatst om een grijze schijn te geven.)
  • Ware Grijstinten
    Gebruiken voor fotografische beelden of grafische afbeeldingen. Deze modus is nauwkeuriger omdat hij tot 256 tinten grijs gebruikt.
  • 24bit Kleur
    Gebruiken om een afbeelding aan te maken met de nauwkeurigste kleurreproductie. Deze modus gebruikt maximaal 16,8 miljoen kleuren om de afbeelding te scannen, maar vergt het meeste geheugen en de langste overdrachtstijd.
Documentgrootte
Selecteer het exacte formaat van het document in de vervolgkeuzelijst Documentgrootte.
  • Als u de optie 1 - 2 (A4) selecteert, wordt de gescande afbeelding verdeeld in twee documenten van A5-formaat.
Helderheid
Stel het niveau van de Helderheid in door de schuifknop naar rechts of naar links te slepen om het beeld lichter of donkerder te maken. Als het gescande beeld te licht is, moet u voor de helderheid een lagere waarde opgeven en het document nogmaals scannen. Als het gescande beeld te donker is, moet u voor de helderheid een hogere waarde opgeven en het document nogmaals scannen. U kunt ook een waarde in het veld invoeren om het niveau van de Helderheid in te stellen.
Contrast
Verhoog of verlaag het Contrast door de schuifbalk naar rechts of links te slepen. Het verhogen van het contrast benadrukt de donkere en lichte gedeelten van het beeld, terwijl het verlagen ervan meer details weergeeft in de grijze zones. U kunt ook een waarde in het veld invoeren om het niveau van het Contrast in te stellen.
Continu scannen
Selecteer deze optie om meerdere pagina's te scannen. Na het scannen van een pagina kunt u doorgaan of stoppen met scannen.
Tweezijdig scannen
Vink dit selectievakje aan om beide kanten van het document te scannen. Wanneer u de functie Automatisch dubbelzijdig scannen gebruikt, moet u, afhankelijk van de lay-out van het originele document, de optie Inbinden aan de lange kant of Inbinden aan de korte kant selecteren om ervoor te zorgen dat het aangemaakte gegevensbestand correct weergegeven wordt.

(MFC-L2750DW)

ID-kaartscan

Vink dit selectievakje aan om beide zijden van een identiteitskaart op één pagina af te drukken.

Geavanceerde inst.
Configureer geavanceerde instellingen door op de knop Geavanceerde inst. in het dialoogvenster Scaninstellingen te klikken.
  • Verwijder doorlopers/Patronen
    • Achtergrondkleur verwijderen
      Verwijder de basiskleur van documenten om de gescande gegevens beter leesbaar te maken.
  • Beeld draaien
    Bewerk de gescande afbeelding.
  • Blanco pagina overslaan
    Verwijder de lege pagina's van het document uit de scanresultaten.
  • Scanresultaten weergeven
    Hiermee toont u het totale aantal pagina's dat is opgeslagen en de blanco pagina's die zijn overgeslagen op uw computerscherm.
  • ADF autom. rechtzetten
    Tijdens het scannen van het document vanuit de ADF (automatische documentinvoer), corrigeert de machine automatisch scheeftrekken van het document.
Standaard
Selecteer deze optie om voor alle instellingen de fabrieksinstellingen te herstellen.