Home > Problemen oplossen > Netwerkproblemen > Het hulpprogramma voor het herstellen van de netwerkverbinding gebruiken (Windows)

Het hulpprogramma voor het herstellen van de netwerkverbinding gebruiken (Windows)

Gerelateerde modellen:DCP‑L2530DW / DCP‑L2537DW / DCP‑L2550DN / MFC‑L2710DN / MFC‑L2710DW / MFC‑L2730DW / MFC‑L2750DW
Gebruik het hulpprogramma voor het herstellen van de netwerkverbinding om de netwerkinstellingen van de Brother-machine te herstellen. Dit hulpprogramma wijst het juiste IP-adres en subnetmasker toe.
  • Windows 7/Windows 8/Windows 10

U dient zich als beheerder aan te melden.

• Controleer of de Brother-machine is ingeschakeld en op hetzelfde netwerk als uw computer is aangesloten.
  1. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    Optie
    Beschrijving
    Windows 7

Klik op image (Starten) > Alle programma's > Brother > Brother Utilities.

Klik op de vervolgkeuzelijst en selecteer uw modelnaam (indien nog niet gedaan). Klik in de linkernavigatiebalk op Hulpmiddelen en klik vervolgens op Netwerkverbinding repareren.

Windows 8/Windows 10

Klik op image (Brother Utilities) en vervolgens op de vervolgkeuzelijst en selecteer uw modelnaam (indien nog niet geselecteerd). Klik in de linkernavigatiebalk op Hulpmiddelen en klik vervolgens op Netwerkverbinding repareren.

image
    • Als het scherm Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klik dan op Ja.
  2. Volg de instructies op uw computerscherm.
  3. Controleer de diagnose door het netwerkconfiguratierapport of de pagina met printerinstellingen af te drukken.
    image

Het hulpprogramma voor het herstellen van netwerkverbindingen wordt automatisch gestart als u de optie Hulpprogramma voor verbindingsherstel inschakelen selecteert via de Status Monitor. Klik met de rechtermuisknop in het Status Monitor-venster en klik vervolgens op Overige instellingen>Hulpprogramma voor verbindingsherstel inschakelen. Dit is niet aan te raden wanneer uw netwerkbeheerder het IP-adres heeft ingesteld op Statisch, aangezien het IP-adres hiermee automatisch wordt gewijzigd.

Als zelfs na het gebruik van het hulpprogramma voor het herstellen van de netwerkverbinding het juiste IP-adres en subnetmasker nog steeds niet zijn toegewezen, vraagt u de netwerkbeheerder om deze informatie.