Home > Netwerk > Geavanceerde netwerkfuncties > Het WLAN-rapport afdrukken > Foutcodes in het rapport voor draadloos LAN

Foutcodes in het rapport voor draadloos LAN

Gerelateerde modellen:DCP‑L2530DW / DCP‑L2537DW / MFC‑L2710DW / MFC‑L2730DW / MFC‑L2750DW
Als op het draadloos LAN-rapport wordt vermeld dat de verbinding mislukt is, controleert u de foutcode op het afgedrukte rapport en raadpleegt u de overeenstemmende instructies in de tabel:

Foutcode

Probleem en suggesties voor oplossingen

TS-01

De draadloze instelling is niet geactiveerd, schakel de draadloze instelling in.

Als er een netwerkkabel op uw machine is aangesloten, ontkoppelt u deze alvorens de draadloze netwerkinstelling van uw machine in te schakelen.

TS-02

Het draadloze toegangspunt of de draadloze router kan niet worden gedetecteerd.

1. Controleer de volgende punten:
    • Koppel de stroomtoevoer naar het draadloze toegangspunt/router los, wacht 10 seconden en sluit hem vervolgens weer aan.
    • Als uw draadloze toegangspunt/router gebruikmaakt van de functie voor filteren op MAC-adres, controleert u of het MAC-adres van de Brother-machine in het filter wordt toegestaan.
  2. Als u de SSID en beveiligingsgegevens (SSID/verificatiemethode/versleutelingsmethode/netwerksleutel) handmatig hebt ingevoerd, klopt deze informatie mogelijk niet.

Controleer de SSID en beveiligingsgegevens en voer waar nodig opnieuw de juiste informatie in.

Dit apparaat ondersteunt geen SSID/ESSID van 5 GHz en u moet een SSID/ESSID van 2,4 GHz selecteren. Controleer of het toegangspunt/de router op 2,4 GHz of op de gemengde modus 2,4 GHz/5 GHz is ingesteld.

TS-04

De verificatiemethode en de versleutelingsmethode die door het geselecteerde draadloze toegangspunt of de geselecteerde draadloze router worden gebruikt, worden niet ondersteund door uw machine.

Wijzig de verificatie- en de versleutelingsmethode van het draadloze toegangspunt/de draadloze router. Uw machine ondersteunt de volgende verificatiemethoden:

• WPA-Personal

TKIP of AES

• WPA2-Personal

TKIP of AES

• Open

WEP of Geen (zonder versleuteling)

• Gedeelde sleutel

WEP

Als uw probleem hiermee niet is verholpen, zijn de door u ingevoerde SSID- of netwerkinstellingen mogelijk onjuist. Controleer de draadloze netwerkinstellingen.

TS-05

De beveiligingsgegevens (SSID/netwerksleutel) zijn onjuist.

Controleer de gegevens voor draadloze beveiliging (verificatiemethode/versleutelingsmethode/netwerksleutel).

TS-06

Een WLAN-toegangspunt/router waarop WPS is ingeschakeld, kan niet worden gedetecteerd door de machine.

Controleer de gegevens voor draadloze beveiliging (verificatiemethode/versleutelingsmethode/netwerksleutel).

TS-07

Een WLAN-toegangspunt/router waarop WPS is ingeschakeld, kan niet worden gedetecteerd door de machine.

Als u verbinding wilt maken met WPS, moet u zowel uw machine als het WLAN-toegangspunt/de router bedienen. Controleer de verbindingsmethode voor WPS op het WLAN-toegangspunt/de router en probeer het opnieuw.

Raadpleeg de documentatie bij uw WLAN-toegangspunt/router als u niet weet hoe u uw WLAN-toegangspunt/router moet bedienen met WPS. U kunt ook de fabrikant van het WLAN-toegangspunt/de router of uw netwerkbeheerder om advies vragen.

TS-08

Er zijn twee of meer WLAN-toegangspunten gedetecteerd waarop WPS is ingeschakeld.

• Zorg dat er slechts één WLAN-toegangspunt of router met actieve WPS-methode binnen bereik is en probeer het opnieuw.
  • Begin na een paar minuten opnieuw. Zo voorkomt u storing van andere toegangspunten.