Home > Problemen oplossen > Netwerkproblemen > Ik wil controleren of mijn netwerkapparaten naar behoren werken.

Ik wil controleren of mijn netwerkapparaten naar behoren werken.

Gerelateerde modellen:DCP‑L2530DW / DCP‑L2537DW / DCP‑L2550DN / MFC‑L2710DN / MFC‑L2710DW / MFC‑L2730DW / MFC‑L2750DW
Controle Actie Interface
Controleer of uw Brother-machine, toegangspoort/router of netwerkhub is ingeschakeld.
Controleer het volgende:
  • Het netsnoer is goed aangesloten en de machine van Brother is ingeschakeld.
  • De toegangspoort/router of hub is ingeschakeld en de verbindingsknop knippert.
  • Alle beschermende verpakkingsmaterialen zijn van de machine verwijderd.
  • De tonercartridge en drumeenheid zijn correct geïnstalleerd.
  • De voor- en achterkleppen zijn volledig gesloten.
  • Het papier is op de juiste manier in de papierlade geplaatst.
  • (Voor bedrade netwerken) Een netwerkkabel is stevig aangesloten op de Brother-machine en de router of hub.
Bedraad/draadloos
Controleer de Link Status in het netwerkconfiguratierapport.

Druk het netwerkconfiguratierapport af en controleer of Ethernet Link Status of Wireless Link Status op Link OK staat.

Bedraad/draadloos
Controleer of u de Brother-machine kunt pingen vanaf uw computer.

Ping de Brother-machine vanaf uw computer door bij de Windows-opdrachtprompt of in een Mac-toepassing het IP-adres of de knooppuntnaam te typen:

ping <ipaddress> of <nodename>.

• Succesvol: Uw Brother-machine werkt correct en is op hetzelfde netwerk aangesloten als uw computer.
  • Niet succesvol: Uw Brother-machine is niet aangesloten op hetzelfde netwerk als uw computer.

(Windows)

Raadpleeg de netwerkbeheerder en gebruik het hulpprogramma voor het herstellen van de netwerkverbinding om het IP-adres en het subnetmasker te herstellen.

(Mac)

Controleer of het IP-adres en het subnetmasker correct zijn ingesteld.

Bedraad/draadloos
Controleer of de Brother-machine verbinding heeft met het draadloze netwerk.

Druk het WLAN-rapport af en controleer de foutcode op het afgedrukte rapport.

Draadloos

Als u al het bovenstaande gecontroleerd en geprobeerd hebt, maar nog steeds problemen ondervindt, raadpleegt u de handleiding van uw draadloze LAN-toegangspoort/router voor het vinden van de SSID- en netwerksleutelgegevens en stelt u deze correct in.