Home > Netwerk > Andere methoden om uw apparaat van Brother voor een draadloos netwerk te configureren > Uw machine configureren voor een draadloos netwerk wanneer de SSID niet wordt uitgezonden

Uw machine configureren voor een draadloos netwerk wanneer de SSID niet wordt uitgezonden

Gerelateerde modellen:DCP‑L2530DW / DCP‑L2537DW / MFC‑L2710DW / MFC‑L2730DW / MFC‑L2750DW

DCP-L2530DW/DCP-L2537DW/MFC-L2710DW

We raden u aan de draadloze netwerkinstellingen te noteren voordat u de machine configureert. U hebt deze gegevens nodig om de configuratie uit te voeren.

1. Controleer en noteer de huidige instellingen van het draadloze netwerk.
    Netwerknaam (SSID)

Communicatiemodus Verificatiemethode Versleutelingsmodus Netwerksleutel
    Infrastructuur Open Systeem GEEN -
    WEP
    Gedeelde sleutel WEP
    WPA/WPA2‑PSK AES
    TKIP

Bijvoorbeeld:

Netwerknaam (SSID)
    HELLO
    Communicatiemodus Verificatiemethode Versleutelingsmodus Netwerksleutel
    Infrastructuur WPA2‑PSK AES 12345678
    image
    Als uw router gebruikmaakt van WEP-versleuteling, voert u de sleutel in die als eerste WEP-sleutel wordt gebruikt. De machine van Brother ondersteunt alleen het gebruik van de eerste WEP-sleutel.
  2. Druk op Menu.
  3. Druk op image of image om de optie [Netwerk] te selecteren en druk vervolgens op OK.
  4. Druk op image of image om de optie [WLAN] te selecteren en druk vervolgens op OK.
  5. Druk op image of image om de optie [Inst. Wizard] te selecteren en druk vervolgens op OK.
  6. Wanneer [WLAN Activeren ?] verschijnt, schakelt u het draadloze netwerk in.
    Hiermee wordt de installatiewizard voor het draadloze netwerk gestart.
  7. De machine zoekt uw netwerk en toont een lijst met beschikbare SSID's. Druk op image of image om de optie [<Nieuwe SSID>] te selecteren en druk vervolgens op OK.
  8. Voer de SSID-naam in en druk vervolgens op OK.
  9. Druk op image of image om de optie [Infrastructuur] te selecteren en druk vervolgens op OK.
  10. Druk op image of image om de gewenste verificatiemethode te selecteren en druk vervolgens op OK.
  11. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Als u de optie [Open systeem] hebt geselecteerd, drukt u op image of image om het versleutelingstype [Geen] of [WEP] te selecteren en drukt u vervolgens op OK.

Als u [WEP] als versleutelingstype hebt geselecteerd, voert u de WEP-sleutel in en drukt u vervolgens op OK.

• Als u de optie [Ged. sleutel] hebt geselecteerd, voert u de WEP-sleutel in en drukt u vervolgens op OK.
    • Als u de optie [WPA/WPA2-PSK] hebt geselecteerd, drukt u op image of image om het versleutelingstype [TKIP + AES] of [AES] te selecteren en drukt u vervolgens op OK.

Voer de WPA-sleutel in en druk vervolgens op OK.

image
    De machine van Brother ondersteunt alleen het gebruik van de eerste WEP-sleutel.
  12. Selecteer [Ja] om de instellingen toe te passen. Om te annuleren, selecteert u [Nee].
  13. De machine probeert verbinding te maken met het draadloze apparaat dat u hebt geselecteerd.
Als uw draadloos apparaat correct is verbonden, wordt [Verbonden] weergegeven op het LCD-scherm.

De installatie van het draadloze netwerk is nu voltooid. Om Compleet pakket van drivers & software voor uw apparaat te installeren, plaatst u de installatieschijf van Brother in uw computer of gaat u in het Brother Solutions Center op support.brother.com naar de pagina Downloads van uw model.

MFC-L2730DW/MFC-L2750DW

We raden u aan de draadloze netwerkinstellingen te noteren voordat u de machine configureert. U hebt deze gegevens nodig om de configuratie uit te voeren.

1. Controleer en noteer de huidige instellingen van het draadloze netwerk.
    Netwerknaam (SSID)

Communicatiemodus Verificatiemethode Versleutelingsmodus Netwerksleutel
    Infrastructuur Open Systeem GEEN -
    WEP
    Gedeelde sleutel WEP
    WPA/WPA2‑PSK AES
    TKIP

Bijvoorbeeld:

Netwerknaam (SSID)
    HELLO
    Communicatiemodus Verificatiemethode Versleutelingsmodus Netwerksleutel
    Infrastructuur WPA2‑PSK AES 12345678
    image
    Als uw router gebruikmaakt van WEP-versleuteling, voert u de sleutel in die als eerste WEP-sleutel wordt gebruikt. De machine van Brother ondersteunt alleen het gebruik van de eerste WEP-sleutel.
  2. Druk op image[Instell.]>[Alle instell.]>[Netwerk]>[WLAN]>[Inst. Wizard].
  3. Wanneer [Netwerkverb. omsch. naar draadloos?] verschijnt, drukt u op [Ja].
    Hiermee wordt de installatiewizard voor het draadloze netwerk gestart. Druk op [Nee] om te annuleren.
  4. De machine zoekt uw netwerk en toont een lijst met beschikbare SSID's. Druk op image of image om [<Nieuwe SSID>] weer te geven. Druk op [<Nieuwe SSID>] en vervolgens op [OK].
  5. Voer de SSID-naam in en druk vervolgens op [OK].
  6. Druk op [Infrastructuur] als u daar om wordt gevraagd.
  7. Selecteer de verificatiemethode.
  8. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Als u de optie [Open systeem] hebt geselecteerd, drukt u op [Geen] of [WEP].

Als u [WEP] als versleutelingstype hebt geselecteerd, voert u de WEP-sleutel in en drukt u vervolgens op [OK].

• Als u de optie [Gedeelde sleutel] hebt geselecteerd, voert u de WEP-sleutel in en drukt u vervolgens op [OK].
    • Als u de optie [WPA/WPA2-PSK] hebt geselecteerd, drukt u op [TKIP+AES] of [AES].

Voer de WPA-sleutel in en druk vervolgens op [OK].

image
    De machine van Brother ondersteunt alleen het gebruik van de eerste WEP-sleutel.
  9. De machine probeert verbinding te maken met het draadloze apparaat dat u hebt geselecteerd.
Als uw draadloos apparaat correct is verbonden, wordt [Verbonden] weergegeven op het LCD-scherm.

De installatie van het draadloze netwerk is nu voltooid. Om Compleet pakket van drivers & software voor uw apparaat te installeren, plaatst u de installatieschijf van Brother in uw computer of gaat u in het Brother Solutions Center op support.brother.com naar de pagina Downloads van uw model.