Home > Inleiding op uw machine van Brother > Voordat u uw apparaat gebruikt

Voordat u uw apparaat gebruikt

Controleer eerst het volgende voordat u een afdrukopdracht opgeeft:

• Controleer of de software en drivers van Brother zijn geïnstalleerd.
  • Voor gebruikers van een USB- of netwerkkabel: Controleer dat de interfacekabel goed is aangesloten.

Het juiste papiertype selecteren

Voor afdrukken van hoge kwaliteit is het belangrijk om de juiste soort papier te selecteren. Zorg ervoor dat u de informatie over acceptabel papier hebt gelezen voordat u papier koopt, en om het afdrukgebied te bepalen op basis van de instellingen in de printerdriver.

Gelijktijdig afdrukken, scannen en faxen

Uw apparaat kan gegevens van uw computer afdrukken terwijl een fax in het geheugen wordt verzonden of ontvangen, of terwijl er een document naar de computer wordt gescand. Tijdens het afdrukken via de computer wordt het versturen van de fax niet onderbroken. Als het apparaat echter kopieert of een fax op papier ontvangt, onderbreekt het apparaat het afdrukken en gaat daar pas weer mee verder nadat het kopiëren is voltooid of de hele fax is ontvangen.

image

DCP-modellen bieden geen ondersteuning voor het versturen van faxen.

Firewall (Windows)

Als uw computer wordt beschermd door een firewall en u niet via het netwerk kunt afdrukken of scannen, of PC-FAX kunt gebruiken, moet u mogelijk de instellingen van de firewall aanpassen. Als u de Windows Firewall gebruikt en de drivers heeft geïnstalleerd volgens de stappen van het installatieprogramma, zijn de benodigde firewall-instellingen al ingesteld. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw persoonlijke firewallsoftware of neem contact op met de softwarefabrikant indien u een andere firewall gebruikt.